Home Crna kronika Nove spoznaje oko napada na katoličku crkvu u Beču: Napadači koji su...

Nove spoznaje oko napada na katoličku crkvu u Beču: Napadači koji su mučili fratre govorili njemački s stranim naglaskom

SHARE

Bečka policija i dalje traga za dvojicom napadača koji su u četvrtak popodne ušli u katoličku crkvu “Maria Immaculata” u Anton-Böck-Gasseu u bečkoj četvrti Strebersdorf i više sati držala zatočenim, malteretirala i mučila katoličke svećenike i vjernike. Obojica napadača su visoki oko 1,80 i obojica govore njemački sa stranim naglaskom, piše Fenix magazin.

Dok policija još traga za teroristima, bečki forenzičari pokušavaju prikupiti što više podataka važnih za otkrivanje identiteta napadača. Prema izjavama klerika, jednog od počinitelja su prije nekoliko dana viđali u crkvi. Sumnja se kako je dolazio da bi istražio činjenice prije očito planiranog napada.

Napadnuti franjevci

Prema navodima bečke policije, 68-godišnji katolički svećenik franjevac, kojeg su teroristi prvog napali u crkvi, zadobio je teške ozljede glave.

Prema navodima svjedoka, koji su ušli u crkvu nakon što su dvojica terorista satima držala u zatočeništvu svećenike i vjernike, na podu crkve je bilo dosta krvi.

Dvojica terorista

Iako policija još ne potvrđuje navode, nekoliko medija je javilo kako su teroristi koristili željezne šipke u napadu na svećenike i ljude u crkvi.

Dvojac terorista, za kojima se još traga, upao je u franjevačku crkvu “Maria Immaculata” u Anton-Böck-Gasseu u četvrti Strebersdorf oko 13,30 sati. Najprije su savladali 68-godišnjeg svećenika a potom su udarcima željeznom šipkom savladali i drugog fratra koji mu je išao pomoći. Kasnije su napadači napali i ozlijedili još tri svećenika koji su bili u crkvenim prostorima te nekoliko vjernika. Neki od njih su bili vezani žicom i vezicama od odjeće i obuće.

Fratar, kojeg su napadači vezali u crkvenom uredu, se uspio odvezati i pobjeći te pozvao policiju koja je odmah stigla pomoći žrtvama.

Prijetnja bombom

Austrijski mediji danas javljaju kako je sinoć bila evakuirana i Katedrala Sv. Stjepana (Stephansdom) zbog prijetnje bombom. Prijetnja je upućena telefonom od nepoznatog pozivatelja. Katedrala je odmah bila evakuirana a zatvoreno je bilo i njeno predvorje.

Nakon što policija nije pronašla nikakvu bombu, katedrala je otvorena. Za počiniteljem telefonske prijetnje, koja je bila upućena iz telefonske govornice, se traga.