Home Crna kronika ZLOČIN KOJI JE POTRESAO BiH: Obratio se sudu i rekao zbog čega...

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO BiH: Obratio se sudu i rekao zbog čega je ubio majku, baku i očuha

SHARE

U Županijskom sudu u Sarajevu završeno je suđenje trostrukom ubojici Neziru Kamenici, koji je sjekirama ubio svoju majku, očuha i baku.

Kako Avaz piše, obrana je danas iznijela svoju završnu riječ, čime je okončan dokazni postupak, tako da je sutkinja Rozita Šimić izricanje presude zakazala za 8. siječnja.

Odvjetnik Fadil Abaz u završnoj riječi najviše se osvrnuo na dokaze Tužiteljstva jer svojih dokaza nije imao.

Ukazao je na mnoga pitanja koja su, prema njegovim riječima, ostala bez odgovora, kao i na niz nelogičnosti u ovom predmetu.

Od Sudskog vijeća zatražio je da donese ispravnu odluku za njegovog branjenika.

Na kraju prisutnima u sudnici obratio se i optuženi Kamenica.

Izjavio je saučešće rodbini i prijateljima ubijenih članova njegove obitelji.

Izvinio se svima i rekao kako žali što je ubio majku, ali i očuha i baku. Kazao je da je svjestan posljedica svojih djela, ali i da je imao mnogo težak život koji je prethodio zločinu.

Rekao je da njegovi životni problemi počinju kada je imao samo 10 godina. Rastava roditelja mnogo mu je teško pala, kao i život s ocem i maćehom koji je uslijedio kasnije. Ispričao je kako je bio zapostavljen i maltretiran, istjerivan na ulicu.

Tako se odlučuje na život s majkom i očuhom u selu Logušići kod Goražda. Želio je studirati japanski jezik, ali manjak vremena i prostora mu to nisu dozvoljavali. Na selu je radio u malinjaku te je, kako je rekao, ubrzo shvatio da od njegovog životnog cilja da uči japanski jezik nema ništa. Rekao je da je doživio veliki neuspjeh i da je pao u depresiju i da je sve to prethodilo zločinu.

Podsjetimo, on je ubio majku Zehru Kavazović, baku Šemsu Džabiju i očuha Ifeta Kavazovića.