Home Crna kronika Nakon što ih je Ljubušak prvi prozvao, na vidjelo izlaze brojne afere:...

Nakon što ih je Ljubušak prvi prozvao, na vidjelo izlaze brojne afere: Tko su prevaranti Antonijo i Sandra?

SHARE

Antonijo F., koji je ovih dana s partnericom Sandrom Č. prozvan zbog uništavanja nekretnine Ljubušaku Zvonimiru Čuvalu i počinjenja štete veće od 150.000 kuna, u lipnju je pravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu.

Doznaje se to u Općinskom sudu u Velikoj Gorici gdje su naveli kako je Antonijo F. osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora, no da je neće morati odležati u slučaju ako u idućih pet godina ne počini novo kazneno djelo.

Šefovi tvrtki osuđeni na zatvor

Jutarnji list piše da je Antonijo F. osuđen za djela iz sfere gospodarskog kriminala, odnosno za prijevaru u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje službenih isprava. Kaznena djela nastala su u tvrtki Madra gradnja koje je Antonijo F. bio vlasnik i direktor do 2015. godine.

Poslije toga pojavljuje se kao član Nadzornog odbora u tvrtki Prirodni izvori energije koja je, pak, danas u stečaju, a čiji je stečajni upravitelj kazao da do Antonija F. pokušava doći već izvjesno vrijeme te da zapravo planira protiv “svih odgovornih u toj tvrtki podnijeti kaznenu prijavu”. Iako se u papirima kao temeljni kapital tvrtke vodi vrijednost od 63 milijuna kuna, toga u stvarnosti, tvrdi stečajni upravitelj, nema nigdje.

Željko D. bio je predsjednik Nadzornog odbora u toj tvrtki, a protiv njega također je donesna presuda u Samoboru 2014. prema kojoj je također osuđen na godinu i pet mjeseci zatvora zbog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprava.

Još jedna uništena nekretnina

Zvonimiru Čuvalu podstanarka Sandra Č. ovih je dana kazala da je “prodala nekretninu u Tkalčićevoj ulici te da čeka isplatu”,no Jutarnji piše kako je riječ o nekretnini koju je prodala još početkom 2000-ih.

U zemljišnim knjigama stoji kako se ona još vodi kao vlasnica stana od 40-ak kvadrata te drugog prostora od 20-ak četvornih metara. No, u stan se pokušala upisati Ljiljana Kruk iz Zagreba koja tvrdi kako godinama ne može riješiti uknjižbu niti doći do Sandre Č. U međuvremenu joj se tavan, čija je vlasnica Sandra Č, počeo urušavati u njezin stan koji stoga više nije za korištenje.

“Pukla je cijev na tavanu, pa je sve probilo. Stan mi je uništen. Kad sam ga kupila, 2004. godine, rekla mi je da mu pripada još 13 četvornih metara prostora na tavanu te da će se to riješiti u postupku etažiranja, ali nikad se nije riješilo”, ispričala je Kruk dodajući kako je krov sad već kritičan i na pola visi, a da problem ne može riješiti bez Sandre Č.