Home Vijesti Pojedini slušatelji i mediji u Srbiji napali Radio Suboticu jer je pustila...

Pojedini slušatelji i mediji u Srbiji napali Radio Suboticu jer je pustila popularnu Thompsonovu pjesmu

SHARE

Pjesma jednog od najpopularnijih hrvatskih izvođača, Marka Perkovića Thompsona dobila je svoj prostor i na srbijanskom radiju.

Riječ je o popularnom Thompsonovom hitu “Moj Ivane” koji je pušten na Radio Subotica. Međutim, slušatelji ovim glazbenim izborom nisu bili baš oduševljeni, pa su radiju uputili veliki broj žalbi i kritika, dok neki od njih čak prijete prekršajnom prijavom.

“Na javnom servisu Subotice se pušta pjesma bez ikakvih problema. Nemoguće je da će i ovo proći bez ikakvih posljedica”, kaže Subotičanin Branko Ćirjaković koji planira protiv radija podignuti prekršajnu prijavu.

Naime, on je već podnio kaznenu prijavu protiv čovjeka koji je na jednom od kolektivnih gledanja utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu nosio majicu s Thompsonovim likom. No, tužba je odbijena, jer je sudac procijenio da nema elemenata širenja nacionalne i vjerske mržnje.

Srbijanski tabloid Alo.rs ide toliko daleko da događaj na Radio Subotici opisuje ovim riječima: “Čak i da ne znamo o čemu govori pjesma, sama činjenica da je izvodi jedan od najvećih mrzitelja srpskog naroda, hrvatski pjevač Thompson, bila bi dovoljna za osudu Radija Subotice, radio stanice koja bi trebala služuti kao gradski servis ovog grada.”

Ovaj tabloid također navodi da su se s Radio Subotica ispričali slušateljima uz obrazloženje da je puštanje Thompsonove pjesme bila pogreška, prenosi Narod.hr