Home Zanimljivosti Željko Bebek u Essenu otvoreno progovorio o supruzi i sinu

Željko Bebek u Essenu otvoreno progovorio o supruzi i sinu

SHARE

Legendarni pjevač Željko Bebek koji je na glazbenoj sceni preko 50 godina, sa svojim je bendom nastupio u diskoteci Teatro Club u Essenu.

Okupio je jako velik broj Hrvata svih generacija koji su uživali u starim i novim Bebekovim hitovima. Bebek kaže, sretan je kad vidi kako mu na koncerte dolazi publika svih generacija. Zadovoljan je kad vidi da su se na njegovom koncertu zabavili, družili, razveselili…

Poznati glazbenik je u Essenu izveo i pjesmu koju je u duetu izveo i snimio s Oliverom Dragojevićem kratko prije njegove smrti. To je ujedno i Oliverova zadnja pjesma. Bebek kaže kako će nam Oliver, njegova osobnost i karizma jako nedostajati, ali on i njegove pjesme će i nas nadživjeti.

Tužan sam jer Olivera nema, ali sretan jer imamo zajedničku pjesmu

– Oliver je obogatio hrvatsku scenu, kulturu, puno je toga napravio da ga pamtimo.

Šteta je što više nije među nama jer mogao je još puno toga dati. Bio je izuzetan umjetnik. Meni će osobno nedostajati jer smo bili bliski, bili smo prijatelji.

Na neki način sam i sretan da smo, eto, u nekoj zrelijoj dobi napravili zajedničku pjesmu. Na žalost, bila je to njegova posljednja snimka i na neki način jedna od najljepših pjesama koje smo otpjevali on i ja.

Zato, svaki puta kada pjevam tu pjesmu, sjetim se Olivera i njegove umjetničke duše i ljudskosti. Ponosan sam na našu suradnju i bila mi je velika čast ući s njim u studio – rekao je Bebek.

Ponosan je Bebek i na suradnju s vlastitom suprugom koja se pojavila u spotu njegove novije pjesme „Ono nešto naše“.

Pjesma je za kratko vrijeme postala jako popularna. No, kako ga supruga prati na svakom putovanju i koncertu, mnogi su se upitali postoji li malo ljubomore. Bebek kaže, ni slučajno.

– Ne, ne, mi ne funkcioniramo tako. Ne postoji ljubomora, jer bi to bio veliki teret u ovako kompleksom poslu kao što je glazba i scena.

Nas dvoje, uz to što se volimo kao muž i žena, mi smo jako dobri suradnici, jer za ovaj moj posao da bi se kvalitetno obavljao je potrebno i puno ljudi, a ona je na sebe preuzela mnogo toga i meni pružila mogućnost
da samo pjevam i isključivo razmišljam o umjetničkom dojmu.

– Moram reći da sam jako sretan sa suprugom. Ona je jako lijepa žena i rado je predstavljam u društvu. Zato je sa mnom u spotu. Rekao sam, ako netko mora biti sa mnom u nekoj sceni neka to bude moja supruga, jer je sama njena pojava iznimno lijepa, a i uvijek lijepo priča – kaže Bebek.

Kakav otac, takav sin

Bebekov sin Zvonimir (15), krenuo je očevim stopama. Talentirani je gitarist i svira u očevom bendu. Bebek tvrdi, Zvonimir nije morao u glazbene vode, ali je želio.

– Jednostavno je uz mene to zavolio i isključivo je to njegova odluka. Toliko obožava moju glazbu da je poželio da bude dio te priče. Tako se pokazao na zagrebačkoj Rock akademiji gdje sam ga upisao, kao izuzetno talentiran momak.

Stoga je već nakon dvije godine toliko napredovao da je i zaslužio da se nađe s nama u ovoj priči, pa je već preko godinu dana na mojim koncertima kao moj dragi gost i gitarista, svira drugu gitaru i ja sam zbog toga jako sretan.

Uz to što voli glazbu i što mu to na neki način pruža mogućnost da živi jedan drukčiji život, na neki način podsjeća me i na mene, s obzirom da sam se i ja tako mlad počeo profesionalno baviti glazbom. Osim toga, on je učenik računovodstveno-tehničke škole u Zagrebu, pa uz glazbu uči i jedno zahtjevno zanimanje koje ima budućnost – kaže Bebek, prenosi Fenix-magazin.