Home Zanimljivosti Američka liječnica dobila otkaz, objavila da bi Židovima davala krive lijekove

Američka liječnica dobila otkaz, objavila da bi Židovima davala krive lijekove

SHARE

Mlada liječnica dobila je otkaz u američkoj bolnici nakon što je niz godina objavljivala antisemitske poruke na društvenim mrežama, piše The Independent.

Liječnica Laura Kollab radila je u bolnici Cleveland Clinic u američkoj saveznoj državi Ohio. Na društvenim je mrežama često pisala protiv Židova. Između ostalog objavila je da bi Židovima ”namjerno davala pogrešne lijekove”.

 

Uspoređivala ih je sa psima

Vodstvo bolnice je uručilo otkaz 27-godišnjoj liječnici čim je doznalo što je pisala na internetu. Naveli su kako je ona radila kod njih kao stažistica između srpnja i rujna prošle godine, ali da više nije zaposlena u bolnici.

Laura Kollab je dugi niz godina javno pisala protiv Židova. Tako je još 2012. godine na Twitteru objavila da bi namjerno svim Židovima davala pogrešne lijekove.

Židove je znala uspoređivati sa psima, a pisala je kako su strahote Holokausta preuveličane.

 

”Allah će ubiti Židove”

2011. godine navodno je na Twitteru objavila: ”Za sve krivim Izrael, za sve što ne valja. Kažem vam: Allah će ubiti Židove.”

Njene poruke je u studenom objelodanila web stranica Canary Mission, koja proziva stručnjake ili javne osobe za koje smatra da imaju antisemitska stajališta. Nakon toga, ugašeni su svi profili koje je koristila Laura Kollab na Facebooku, Twitteru i LinkedInu.

No neki korisnici tih društvenih mreža snimili su njene objave, prenosi Dnevnik.ba