Home Šport Đoković: Mnoge Srbe to vrijeđa, ali ja Hrvate gledam kao svoje

Đoković: Mnoge Srbe to vrijeđa, ali ja Hrvate gledam kao svoje

SHARE

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković ponovno se, ovog puta za Sportski žurnal, osvrnuo na podršku koju je više puta javno iskazao prema Luki Modriću, hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, ali i svim ostalim hrvatskim sportašima.

”O Luki mislim sve najbolje, imao sam priliku upoznati ga i vidjeti samo jednom. To je bilo u ožujku u Americi. Hrvatska reprezentacija je došla na prijateljsku utakmicu u Miamiju, ja sam imao turnir, a sreli smo se na košarkaškoj NBA utakmici koju smo svi došli gledati”, rekao je Đoković i nastavio:

”Tada sam sreo njega i još nekolicinu igrača. Sve ih izuzetno poštujem, jer poštujem prije svega svakoga na ovoj planeti, pogotovo ljude koji su žrtvovali puno toga i koji su postigli takve uspjehe iz tako male zemlje. Naravno da sam navijao iz srca za njih”, kazao je Nole, pa je dodao kako rat nikad ništa dobro donio nije:

”Znam kakva je politička situacija i da su rane iz rata još uvijek svježe mnogim ljudima. Molim se za svakoga jer rat nikome nije donio ništa dobro, no sport se uvijek treba držati izvan politike. U to čvrsto vjerujem. Hrvatska, Makedonija, BiH su naši prvi susjedi i nekako ih gledam kao svoje. Znam da će se mnogi uvrijediti zbog ovoga što govorim, ja i njih razumijem i poštujem, ali ja sam takav”, zaključio je Đoković, prenosi Index.hr