Home Šport SRPSKA ZVIJEZDA: Natukla sam 120 kg, moj dečko Hrvat spasio me da...

SRPSKA ZVIJEZDA: Natukla sam 120 kg, moj dečko Hrvat spasio me da se ne ubijem! Ženimo se

SHARE

Jelena Dokić, nekad četvrta tenisačica svijeta, predstavila je svoju autobiografsku knjigu ‘Nesalomljiva’ te priznala da ima velikih problema u borbi s prekomjernom težinom, piše B92.

Dokić je karijeru okončala 2014. godine, no kraj bavljenja profesionalnim tenisom donio joj je mnoge probleme. Izgubila je kontrolu nad kilogramima pa ih je u jednom trenutku prikupila čak 120.

Državljanstvo tadašnje Savezne Republike Jugoslavije uzela je 2001., a samo godinu nakon toga postala je četvrta tenisačica svijeta. 2004. se vratila u Australiju nakon izvjesnih problema koje je imala s ocem Damirom.

– Povukla sam se iz tenisa, a da nisam zapravo znala u kojem smjeru želim ići. Nisam bila spremna za to, tad su počeli i problemi s kilogramima. Kada ste profesionalni sportaš, vi ste u nekoj vrsti mjehura od sapunice, ali to nije stvarnost. Sve vam se servira, trening, hrana, putovanja, tako da je jako teško vratiti se u normalan život, rekla je u intervjuu za australski list Herald Sun.

Dodala je i kako je objavljivanje knjige za nju bila prekretnica koja joj je omogućila da krene dalje.

Osim s kilogramima, imala je problema s ocem, depresijom i općenito zdravljem. No, nakon što je uspješno prebrodila sve poteškoće, postala je aktivistica u borbi protiv suvišnih kilograma.

– Knjiga je oslobodila mnoge emocije koje sam držala u sebi dugo vremena. Sretna sam sada, ali težina mi i dalje pravi problem, to je taj dio slagalice koji mi nedostaje da sve bude savršeno, kaže Jelena.

Sebi je postavila cilj da sa sadašnjih 99 kilograma za šest mjeseci padne na 66 kilograma. Također, bit će komentatorica na predstojećem Australian Openu.

Što se privatnog života tiče, već je 15 godina u sretnoj vezi s Hrvatom Tinom Bikićem koji joj je bio velika podrška u teškim trenucima.

– Prošli smo zajedno kroz dobro, loše i užasno. On je bio ključ u mom povratku u život sa točke kada sam pomišljala čak i da se ubijem. Imamo nekoliko ciljeva u narednih nekoliko godina. Brak je prvi i definitivno želimo postati roditelji prije ili kasnije. Podizanje djece i davanje podrške njima da uspiju u životu jako je važna stvar za mene, jer će to biti sasvim drugačije od onog što je bilo u mojoj obitelji, zaključila je Dokić, a prenosi Maxportal.hr