Home Život VJERNICI U SUZAMA IZLAZILI IZ CRKVE U ZAPREŠIĆU Svećenik najavio odlazak iz...

VJERNICI U SUZAMA IZLAZILI IZ CRKVE U ZAPREŠIĆU Svećenik najavio odlazak iz župe: ‘Ovo je moja zadnja misa. Imam djevojku i želim zasnovati obitelj’

SHARE

Župnik Župe Kraljice Apostola iz Zaprešića svoje je sugrađane i vjernike iznenadio porukom s oltara. Naime, pater Vinko Sudar na kraju mise vjernicima je poručio kako više neće biti njihov župnik, prenosi RTL.

Dodao je i da ne odlazi u drugu župu, već da napušta svećenički poziv.

– Odlučio sam ići drugim putem i zasnovati obitelj – izjavio je iskreno župnik Sudar. Dodao je i kako je već čuo glasine prema kojima je jedna djevojka trudna s njim te kazao kako to nije istina te da je djevojka s kojom bi želio osnovati obitelj – nevina.

– Ovo je moja zadnja misa – poručio je župnik koji je odlučio biti iskren prema svojim župljanima.

Jedan od čitatelja portala Vijesti.hr, koji je bio na misi, kaže kako su neki od vidno iznenađenih vjernika iz crkve izlazili u suzama.

Svoju odluku župnik je objavio i u službenom tjednom glasilu u kojem stoji kako mu je služba završila 31. prosinca 2018. godine.

– Odlukom duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije s 31.12.2018., na zahtjev p. Vinka i molbu palotinske provincije, p. Vinko Sudar prestao je biti župnik – stoji u priopćenju, a prenosi RTL.