Home Šport ONI STOJE IZA “NOGOMETNIH IKONA”: “Evo što je po njima romantika”

ONI STOJE IZA “NOGOMETNIH IKONA”: “Evo što je po njima romantika”

SHARE

Preko 100 000 like-ova na stranici “Nogometne Ikone”, govori da oni znaju na pravi način ispoljiti svoju ljubav prema nogometu, točnije prema ikonama nogometa kakvog poznajemo godinama prije nego je nogomet postao samo biznis.

Četvorica splićana Hrvoje Brajković, Milan Žakula, Ivan Milković i Duje Meštrović svojim objavama na Facebooku i Intagramu nasmijavaju i uveseljavaju tisuće nogometnih romantika, ali i u njima i probude nostalgiju za nekim ljepšim nogometnim vremenima, piše portal Herca.

Novinari ovog portala upitali su ih kako je nastala cijela priča.

-Jedne burne noći su se jednom od nas u noćnoj mori javili Trifon Ivanov i Sergei Gorlukovich s prijetnjom da otvori Facebook stranicu u sjećanje na njih, zaboravljene nogometaše. Ne znamo zašto su izabrali baš nas, možda zato što smo jadni i naivni.

Sigurno niste očekivali baš ovakvu veliku popularnost?

-Naravno da jesmo, to su nam Trifon i Gorlukovich obećali zauzvrat.

Zanimljivo je da ikone većinom nisu oni najbolji nogometaši, nego oni koji imaju onu neku “nogometnu dušu” ili su osebujni po nečemu što ih izdvaja od većine?

-Istina, da je Ikona bit lako, Ikona bi bio svako. Bit Ikonstva je to da je igrač što bliže običnom čovjeku, koji svakodnevno prolaze kroz razne životne nevolje kao što su ovrhe, kockanje, spavanje sa ljudima istog spola, paljenje kuća, barske tučnjave, simpatija prema promilima i mnoge druge. Savršenstvo leži u nesavršenstvu.

Je li objavljujete sve ikone koje ste odmalena gledali i pamtite ih, ili zavirite u dalju prošlost?

-Naravno da zavirimo u dalju prošlost, nismo Nikopolidisova generacija. Nogomet se igrao i prije 90-ih, otkad ga mi pratimo.

Ono što je najviše doprinijelo vašoj popularnosti su opisi koji idu uz slike ikone. Možete li nam kazati otkuda crpite inspiraciju za takve opise?

-Iz orahovca.

Možete li kazati našim čitateljima što je to nogometna romantika?

Romantika je riječ koja ima devet slova. Romantika je kad vidiš neku firmu na kojoj piše “Kamen nešto”, a ti se sitiš svog jedinog, voljenog i neponovljivog Kamen Ingrada. Romantika je kad vidiš momka i curu na večeri, ona skockana ko Tina Turner, a on u dresu Darmopila. Romantika je kad te cura vozi pijanog kući, a izvea si je na palačinke. Romantika je kad pitaš žensku kad je rođena, a ona ladno odgovori “11.5. ka i Iniesta” (nemoš joj zaboravit rođendan nikako). Romantika je kad čuješ da jedan Zinedine Zidane kaže da mu je idol Baka Slišković.

Romantika je kad ti na zynginom pokeru na fejsu izađu karte “K A K A 10”. Romantika je kad dite za školu opremiš olovkama iz kladionice. Romantika je kad izgubiš nevinost sa 12 godina ko Totti. Romantika je kad znaš da ti u apartman dolaze Nijemci, a ti na zid staviš sliku od Olivera Neuvillea da se osjećaju kao kod kuće. Romantika je kad u novčaniku nosiš sličicu Huga Malla za sriću, jer Mallo ti za sriću triba. Romantika je kad žensko biće prati Ikone. Romantika je kad Zebina sanja Krpana i u 2017. godini. Romantika je kad te cura/žena/ljubavnica ne zove jer zna da si na kvizu Ikona. Romantika je kad se sitiš amiga dok ti je na mobitelu baterija 80%.

Romantika je kad te mater pošalje po sirelin parmezan, a ti se kući vratiš sa Zanetti parmezanom. Romantika je kad guraš Telstar – Oss oba daju 3+. Romantika je kad uvik pratiš Parmu na rezultatima, ma gdje ona bila. Romantika je kad Sir Alex Ferguson izjavi “Dajte mi 10 panjeva i Ivicu Karabogdana i osvojit ću Ligu prvaka”. Romantika je kad ideš na terminu u Vranjicu udrit vanjski felš, a u tom trenu se sitiš ogromnog Quaresme, pa ti zadrhti noga i balun ode do Brodomerkura. Romantika je kad prijatelju u 10 i kvarat pošalješ poruku “jesi li Igor” umisto “jesi li Budan”.

Romantika je kad padneš tiket u 93.minuti, a cura te tješi ričima “ajde proć će, samo nemoj opet bit depresivan ko Sebastian Deisler”. Romantika je kad u autu držiš miris na grb Twentea jer ih uvik skineš oba gol. Romantika je kad kući imaš dres od Hajduka kad im je sponzor bija Kaltenberg. Romantika je kad ti prijatelj pošalje poruku “di si”, a ti odgovoriš da si na piću sa Diddyjem Guelom, Mariom Prišćem i Srebrenkom Posavecom, čisto jer je tebi to smišno. Romantika je kad ispariš iz kuće, a mater ti šikne poruku “di si nesta”, a ti njoj ladno vratiš “di si Maldini”.

Romantika je kad na slici vidiš dres Intera iz Milana kako ljubi dres velike Marsonije. Romantika je kad livi pita desnog za sliku. I na kraju, romantika je kad pročitaš ovaj tekst do kraja, a jedino šta si u životu pročita osim (ne Ivica) ponude je “Ključić oko vrata”, al naravno samo naslov.

Kako je popularnost stranice rasla došli ste na ideju pokretanja kviza Nogometnih ikona. Koliko ste zadovljni odazivom na dosadašnjim kvizovima koje ste organizirali diljem Hrvatske, ali i šire?

-Tjedni odaziv je ko u derbijima naših županijskih liga, a zna se da se tu uvijek traži karta više.

Kakvo je znanje vaša publika pokazala na svim tim kvizovima?

-Svak misli da zna sve, ali kad dođeš na kviz i vidiš kakva sve pitanja imaju, začudiš se koliko ima toga što prvi put čuješ, iako si nogometni fanatik.

Nogometne ikone su krenule i sa izradom Ikonskih majica? Kako naši čitatelji mogu doći do njih?

-Istina, majice možete kupiti preko naše Facebook stranice, a ukoliko ste Ikona, majicu ne trebate platiti. 

Svi znamo kako je se nogomet posljednjih godina uvelike promijenio i kako novac u svemu prednjači. Koliko će po vama današnje vrijeme ostaviti onih pravih istinskih ikona ove najvažnije sporedne stvari na svijetu?

-Najveći problem današnjeg nogometa je to što su najbolji igrači svijeta raspoređeni u nekoliko najboljih klubova, dok je prije u svakoj ekipi petice bilo po nekoliko svjetskih klasa pa su ekipe bile izjednačenije.

I evo za kraj. Što bi za vas romantičnije bilo, zaprositi djevojku u gradu ljubavi ispod Eiffolovog tornja ili još jednom vidjeti Bernarda Lamu na vratima PSG-a? 😁

-S obzirom da će nam djevojke ovo čitat, bolje bi bilo ponovno vidjeti Bernarda Lamu na vratima PSG-a. Nakon toga ti ne preostaje ništa drugo nego odvest djevojku ispod Eiffelovog tornja, napraviti 20 na nogu i uploviti u zaručničke vode, zaključili su za Hercu mladi splićani osnivači populrne stranice “Nogometne Ikone”.