Home Crna kronika Bosanac Smail Šikalo uhapšen u Peruu, policija zaplijenila tonu i po kokaina

Bosanac Smail Šikalo uhapšen u Peruu, policija zaplijenila tonu i po kokaina

SHARE

Policija u Peruu zaplijenila je tonu i po kokaina tokom vikenda u dvije odvojene operacije.

U jednoj od operacija policijskoj operaciji, upali su u kuću u luksuznom naselju u gradu Truhuljo gdje su pronašli 800 paketa kokaina hidrohlorida, a to prilikom uhapšena su i dvojica muškaraca, Peruanac i državljanin Bosne i Hercegovine.

Kako su prenijeli mediji u Peruu, uhapšen je Smail Šikalo koji je povezan s grupom “Amerika”, kojom su upravljali srbijanski državljani.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Agenti Odjeljenja za borbu protiv droge i predstavnik Tužilaštva specijalizovanog za ilegalnu trgovinu drogom, u spektakularnoj akciji upali su u zgradu koja se nalazi u ulici El Palmar, i iznenadili državljanina BiH i druge članove kriminalne grupe.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Bosanac je bio važan dio grupe jer ima bliske veze sa srbijanskim narko-dilerom Zoranom Jakšićem, osuđenim u Limi u januaru 2017. godine na 20 godina zatvora, rečeno je u peruanskoj policiji.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Plan trgovaca drogom bio je da pošiljka stigne morskim putem do Evrope, gdje bi na ulici ta vrijednost premašila 80 miliona dolara. Grupa je imala prepoznatljivu marku, tako da su poručioci iz inostranstva mogli da identifikuju njihovu drogu. Mnogi paketi označeni su logom BiH.