Home Crna kronika Đakić: ‘Ne bi se digla prašina da je tu fotografiju stavio netko...

Đakić: ‘Ne bi se digla prašina da je tu fotografiju stavio netko drugi’

SHARE

Ivana Đakića, koji je u utorak priveden u Virovitici zbog objave jezive božićne ‘čestitke’ na Facebooku na kojoj ustaša drži glavu četnika, doveli su jučer poslijepodne u Bjelovar kod suca istrage.

Nakon ispitivanja, sud mu nije, kako se ranije nagađalo, odredio pritvor već mjere opreza.

Nakon izlaska iz Županijskog suda u Bjelovaru Đakić se kratko obratio novinarima poručivši da mu je žao, ali i da ne bi došlo do tolikog interesa javnosti za njegov slučaj da nije sin saborskog zastupnika.

Njegov odvjetnik Željko Palatinuš pozdravio je odluku suca istrage. Rekao je kako su na snazi mjere opreza i da će se Đakić sljedećih 15 dana morati redovito javljati.

Bjelovar: Sud pustio na slobodu Ivana Đakića i odredio mu mjere opreza | Autor: Robert Anic/PIXSELLfoto: Robert Anic/PIXSELL

Zamjenica virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva Magde Kovačević bila je predložila  određivanje jednomjesečnog pritvora Đakiću zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i širenje mržnje, no sudac istrage Ivan Garić prijedlog je odbio.

Otac Josip: Zabrinut sam za sinovo ponašanje

Ivanov otac Josip Đakić kazao je za Jutarnji list da je u posljednje vrijeme zabrinut za sinovo ponašanje nad kojim ni sam više, kaže, nema kontrolu. Nada se samo, dodaje, da će ovo uhićenje na njegova sina djelovati pozitivno i da mladi Đakić neće postati još buntovniji. Posebno zato što je pokrenuo turistički biznis, odnosno otvorio hotel, pa podigao i kredit na tvrtku da bi u hotelu napravio bazen. Sada se zastupnik Đakić brine da bi, nastavi li se njegov sin ovako ponašati, i sam posao mogao biti ugrožen.

Inače, Đakić je prenoćio u pritvoru. Njegovu objavu osudili su i njegov otac, saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić, Vlada i političke stranke.

Đakić mlađi se ispričao i ispisao se iz HDZ-a. Prema Kaznenom zakonu, za poticanje na mržnju prema nacionalnoj manjini prijeti mu do tri godine zatvora, piše 24sata.hr