Home Život Gruđanin u adrenalinskoj akciji

Gruđanin u adrenalinskoj akciji

SHARE
Ako ne radi u privatnom, obiteljskom poslu, onda je Tomislav Tomo Miloš u adrenalinskoj, sportskoj akciji. Jučer ujutro Grude je probudilo oko 30 centimetara snijega i mnogi su poželjeli ostati u toplim domovima.

Međutim, Tomo je s rođakom Petrom i svoja dva psa, američkim stafordskim terijerom i škotskim ovčarom, odlučio izići na Raško Polje, skrivenu grudsku oazu mira i ljepote.

A trebalo je iz Gruda dođi do Cera koje su na višoj nadmorskoj razini od Posušja, zatim se spustiti u predivno Raško Polje, gdje nekoliko praznih vikendica potvrđuje da tu s vremena na vrijeme ima života, najviše u toplijim mjesecima kad se sade poljoprivredne kulture.

U ranim jutarnjim satima krenuli su Tomo i njegov rođak, mali Petar Miloš, a ni minus ni snijeg nisu ga zaustavili.

– Put je trajao oko tri i pol sata, a za ovakav pothvat važna je spremnost tijela. S obzirom da tragova ljudi, a ni automobilskih nije bilo bio sam prvi nakon snijega u grudskom brdu, ako naravno izuzmemo tragove životinja koje gore žive. Uglavnom, dva psa i ja prošli smo tešku rutu jer su ponegdje smetovi bili od pola metra do metar. Međutim, i uspon i povratak su bili uspješni – govori za Grude.com Tomo.

 

Gdje će ga putovi odvesti u narednom razdoblju ne znamo, ali ne sumnjamo da će biti itekako zanimljivo. Uživajte u fotografijama koje je ovaj mladi, grudski rekreativac napravio.