Home Crna kronika Uhićen Bošnjak koji je za srpski kriminalni klan krijumčario tonu kokaina!

Uhićen Bošnjak koji je za srpski kriminalni klan krijumčario tonu kokaina!

SHARE

Peruanska policija razbila je lanac krijumčara droge. Smail Šikalo i trojica Peruanaca su, kako pišu tamošnji mediji, radili za srpski kriminalni klan ‘Amerika’.

Plan trgovaca drogom bio je da pošiljka morskim putem stigne do Europe. Vrijednost droge na ulici bila bi veća od 80 milijuna dolara. Operaciju je prekinula peruanska policija, koja je u velikoj akciji uhitila četvoricu muškaraca: Trojicu Peruanaca i državljanina BiH Smaila Šikala, piše Dnevni avaz.

Akcija je počela tako što je policija prvo upala u jednu kuću u kojoj su pronašli 472 kilograma droge. Sutradan su upali u drugu kuću u kojoj su uhitili Šikala i još jednog Peruanca. Pretresli su sve i u velikom ormaru na katu pronašli pakete s drogom, u jednom koferu bilo je 28 ‘cigli’ kokaina, a u drugom su našli 19 paketa. U kamionu su pronašli još 30 paketa. Sve zajedno, kod Šikala i njegovog partnera u zločinu našli su tonu kokaina!

Pretpostavlja se kako je Šikalo radio za klan ‘Amerika’ kojeg vode srpski kriminalci. Jedan od njih je Zoran Jakšić, uhićen u Peruu 2016. zbog krijumčarenja droge i ubojstva, piše Hercegovina.info