Home Crna kronika NAKON SMRTI DJEČAKA U SARAJEVU ‘Jadan trener, cijeli će život to nositi...

NAKON SMRTI DJEČAKA U SARAJEVU ‘Jadan trener, cijeli će život to nositi na leđima. U šoku smo…’

SHARE

Dan nakon nesreće u kojoj je usred srčanog udara u wellness centru hotela Hills u Sarajevu preminulo mladi Splićanin (navodno 2010. godište), inače član nogometne akademije Srđan Mladinić, većina sudionika i njihova mnogobrojna pratnja i dalje su u šoku i nevjerici, javlja Slobodna Dalmacija. 

Katastrofa, još smo u šoku od svega. Jadno dijete, majka, ali i trener koji će na žalost doživotno na leđima nositi ovu tragediju. Svi smo potreseni, jedva smo sinoć dočekali zagrliti svoje dijete. Pritom nam je u glavi stalno bila misao kako se ugasio jedan mladi život i kako je jedna majka ostala bez svog djeteta – rekao je za Slobodnu otac jednog od dječaka koji igra na turniru “Šampion Junior Kup 2019.”

Turnir će se ipak nastaviti, iako su u četvrtak treneri dalmatinskih klubova predložili da se sve stopira. No, nakon liječničkog nalaza koji je pokazao da je dječak preminuo od srčanog udara, odlučeno je da se ipak nastavi.

Utakmice će početi minutom šutnje za preminulog dječaka, a svi će sudionici nositi crne trake oko ruke. Ekipa Srđana Mladinića na čelu s trenerom navodno se vratila u Split i neće sudjelovati u natjecanju.

– Žao nam je radi svega, no opet nam je radi djece, koja su prošla poprilično dug put i mjesecima iščekivala ovaj događaj, u jednu ruku drago da se turnir ipak održava. Možda je u jednu ruku dobro da se turnir ipak zadržava da se djeci maknu misli s tragedije. Naš sin je nešto stariji i saznao je za cijelu situaciju, nismo mu otkrivali detalje, već smo mu samo rekli da se pazi i da sluša trenera. Većina mlađe djece nema pojma što se dogodilo niti su ih htjeli opterećivati tako teškim vijestima – rekla je majka desetogodišnjaka iz Splita.