Home Politika POBUNA U STRANCI: Traži se ostavka ljubuškog zeta

POBUNA U STRANCI: Traži se ostavka ljubuškog zeta

SHARE

Na Glavnom odboru HSS-a, koji se u petak navečer održavao u Zagrebu, dio članova zatražio je da se sazove Izborna skupština na kojoj bi se izabralo novo vodstvo stranke, piše Maxportal.hr

Saborska zastupnica HSS-a Ana Marija Petin, koja je napustila Glavni odbor, kazala je da dio članova HSS-a zamjera predsjedniku Kreši Beljaku, koji je u Hercegovini poznat po tome što je ljubuški zet, da slabo kontaktira članstvo na terenu.

“Bio je razočaran i ljut na naše stavove koje smo iznijeli. Mi smo iz slavonske regije još prije par mjeseci upozoravali na ponašanje predsjednika prema članstvu”, kazala je Petin.

Navela je da dio članstva nije zadovoljan smjerom kojim ide HSS te da zbog toga članstvo s područja Slavonije traži sazivanje Izborne skupštine.

“Smatramo da nije dobar način na koji Beljak vodi HSS, vođenje iz centra u Zagreba nije dobro”, mišljenja je.

Potvrdila je da dio članstva nije zadovoljan činjenicom da je HSS pristupio Amsterdamskoj koaliciji: “S obzirom da sam ja osoba koja voli slušati članove i koja je jako puno na terenu, slušam što oni govore, a oni nisu zadovoljni sa smjerom koji HSS danas ide.”

Na pitanje bi li se stranka opet trebala približiti HDZ-u, odgovara: “Nemojte nas svrstavati niti lijevo niti desno, mi smo stranka centra i mora biti jak politički akter u Hrvatskoj.”