Home Zanimljivosti BiH: Slavili rođendan, tinejdžer završio u alkoholnoj komi

BiH: Slavili rođendan, tinejdžer završio u alkoholnoj komi

SHARE

Prava drama odigrala se u jednom banjalučkom kafiću tijekom novogodišnjih raznika, kada je grupa tinejdžera slavila rođendan, piše Srpskainfo.com.

Nakon prilične količine alkohola jedan sedamnaestogodišnjak se srušio, nakon čega su njegovi prestravljeni prijatelji pozvali hitnu pomoć, potvrđeno je za Srpskainfo u Domu zdravlja Banja Luka.

“U tijeku novogodišnjih praznika, u noći između 2. i 3. siječnja, jednoj maloljetnoj osobi muškog pola, starosti 17 godina, pružena je hitna intervencija na terenu, po pozivu prijateljia iz kafića, gdje se proslavljao nečiji rođendan. Pacijent je bio u alkoholnoj komi, prehospitalno zbrinut i upućen na bolničko liječenje na UKC- Pedijatrijska klinika. Radilo se o pacijentu koji je prvi put konzumirao alkohol, dakle ne o pacijentu koji često konzumira alkohol”, rekli su u Domu zdravlja Banja Luka.

U Domu zdravlja tvrde da su “vrlo su rijetki slučajevi konzumacije alkohola kod maloljetnih pacijenata” odnosno da maloljetnici “možda i konzumiraju alkohol u manjoj ili većoj količini, ali nisu bili pacijenti koji su zatražili usluge od Službe hitne medicinske pomoći”.

Ipak, prema ranijim podacima iz medicinskih ustanova, u RS se događa da čak i djevojčice i dječaci od 13 godina završe u bolnici na ispiranju želudca, zbog trovanja alkoholom.