Home Crna kronika Novi detalji oko toga kako su migranti opljačkali košarkaše iz Čapljine

Novi detalji oko toga kako su migranti opljačkali košarkaše iz Čapljine

SHARE
Problemi s migrantima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nastavljaju se. Košarkaši Hrvatskoga košarkaškog kluba Čapljina trening u petak navečer u gradskoj dvorani u svom gradu zasigurno će pamtiti neko vrijeme.

Naime, dok su košarkaši odrađivali trening pod paskom Borisa Džidića, skupina migranata provalila je u njihovu svlačionicu i otela sve što se oteti moglo, piše SportSport.ba.

Košarkaši su u kratkom vremenu ostali bez novca i mobitela te je poslije završetka treninga među njima uslijedio šok. Srećom, uspjeli su vratiti dio stvari.

‘Mobitele smo pronašli, ali ne i novac, kao ni ključeve od automobila”, rekao je za Bljesak.info trener košarkaša Čapljine Boris Džidić, koji je potvrdio kako su sportaši ovog kolektiva opljačkani u petak za vrijeme treninga.

Prema onome što su novinaru Bljeska rekli u Gradskoj sportskoj dvorani, dva migranta ušla su u Gradsku sportsku dvoranu za vrijeme treninga košarkaša, gdje su obili svlačionicu i ukrali novac.

”Kad je završio trening ostali smo u šoku. Momci su shvatili da su brutalno pokradeni – nestali su mobiteli, ključevi od automobila, dokumenti, kao i 1.200 KM”, rekao je za Bljesak.info trener košarkaša Čapljine Boris Džidić.

Migranti su navodno informacije o lokaciji svlačionice dobili od čistačice dvorane koja ih je, ne sluteći ništa, uputila točno na odredište koje su pljačkaši tražili.

Džidić dodaje kako su košarkaši mobitele pronašli pomoću traženja lokacije preko aplikacije Google.

”Zajedno s policijom locirali smo mobitele u jednom ugostiteljskom objektu u Čapljini, a kod dvojice je policija pronašla mobitele, no novcu nema ni traga. Njih je identificirala radnica dvorane, koja je potvrdila da su oni ušli u dvoranu za vrijeme treninga”, rekao je Džidić.

Dodaje kako je bilo vidljivo da su migranti znali kako se ponašati pred policijom.

”Pravno su jako upućeni, pravili su se pijani kako ne bi bili privedeni. Mobitele smo pronašli, i smatram da je to to, da novac nikad nećemo pronaći”, rekao je Džidić.

Sportski kolektivi iz Čapljine zatražili su od vodstva Gradske sportske dvorane da poveća mjere sigurnosti u ovoj ustanovi.

Podsjetimo, nakon što su igrači, uz pomoć policije, migrante locirali u jednom lokalnom ugostiteljskom objektu, došlo je do naguravanja, a SportSport.ba neslužbeno doznaje da je u lokalu nastao opći metež u kojem je bilo i razbijenih glava.

Migranti su ovih dana uhićeni i u kršenju drugih zakonskih odredbi. Naime, nekolicina migranata, neposredno uz štandove na mostarskoj tržnici u Vrapčićima, prodaju hranu koju su ranije vjerojatno dobili.

Prodaju humanitarnu pomoć

Čitatelji portala Klix.ba dojavili su da migranti s Bliskog istoka, vjerojatno smješteni u Izbjegličkom centru Salakovac, prodaju humanitarnu pomoć koju su tamo dobili. Konzerve mesnih narezaka, paštete i sličnu robu prodaju po cijeni od jedne konvertibilne marke.

Kupci su se informirali o roku trajanja i kupovali. Jedan od trgovaca na tržnici novinarima je kazao da je to redovita pojava te se našalio kazavši da su konzervama osigurali cijeli Mostar.

Moraju i oni od nečega živjeti, prodaju viškove dobivene hrane i neke sitnice ili mijenjaju za voće i povrće s tržnice, izjavila je jedna Mostarka za Klix.ba.

U Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije kazali su da još nitko nije kontaktirao policiju, ali su naveli da prodaja humanitarne pomoći nije dopuštena.