Home Šport Šola: Najveća zamka za nas je ako budemo mislili da ćemo lako...

Šola: Najveća zamka za nas je ako budemo mislili da ćemo lako pobijediti Japance

SHARE

“Moramo igrati jaču u čvršću obranu. Imamo dobru dubinu, ali ne ulazimo u kontakt”, rekao je proslavljeni hrvatski golman Vlado Šola za RTL.

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon dana odmora u nedjelju čeka nova utakmica. Na rasporedu je okršaj s Japancima u kojem smo definitivno favoriti, no legendarni vratar reprezentacije Vlado Šola bio je oprezan u najavi susreta.

“Najveća zamka bi bila ako bismo mi shvatili da ćemo tu utakmicu lako pobijediti. Japan je jedna vrlo zahtjevna ekipa koja je protiv makedonije pokazala kakav stil rukometa gaje. A to je brzi centar, tranzicija, takozvani run and gun. Morat ćemo uložiti puno energije da bismo porazili Japan”, rekao je legendarni Šola.

Japan je disciplinirana momčad, ali zna im se dogoditi da se prekombiniraju i naprave puno pogrešaka zbog svoje brzine.

“Njihov je nedostatak antropometrija pa zato koriste svoju brzinu, a u brzini se događaju te tehničke pogreške. U ključnim trenucima protiv Makedonaca kad su mogli doći u jednu neizvjesnu borbu izgubili su tri lopte u polukontri. Sami su sebe doveli u situaciju da izgube tu utakmicu, a bili su vrlo blizu”, objasnio je Šola.

Osvrnuo se Vlado Šola i na nastup naših reprezentativaca protiv Islanda te prokomentirao što bi Hrvatska u svojim nastupima trebala popraviti:

“Moramo igrati jaču u čvršću obranu. Imamo dobru dubinu, ali ne ulazimo u kontakt. Trebamo više raditi na destrukciji napada i zaustavljanju protika lopte protivnika. Napad je dovoljno dobar, no vidi se i tu da ima nekih sitnih neuigranosti. Kako turnir bude odmicao, vjerujem da će se naši vanjski igrači uigrati.”

Karabatić: ‘Ne dolazim tu kao spasitelj, ali nadam se da ću pomoći momčadi na terenu’

Serija kojom smo slomili Islanđane: Pogledajte još jednom furioznih posljednjih 5 minuta Hrvatske!

Izbornik Lino Červar najavio je da će u utakmici protiv Japana zbog zgusnutog rasporeda dati priliku svim igračima na svom popisu.

“Uvijek je plan da se svima da prilika kad naletimo na slabijeg protivnika, međutim rezultat diktira koliko će tko dobiti minuta. Ako budemo vodili 10 razlike, svi će dobiti priliku, no mislim da će ova utakmica biti puno teža te da ćemo se pomučiti da dođemo do pobjede”, zaključio je Šola, piše RTL.