Home Šport ​Imamo vratara za medalju! Šego je novo međugorsko čudo!

​Imamo vratara za medalju! Šego je novo međugorsko čudo!

SHARE

Baš da će golman s 33 godine biti naš najbolji igrač na SP-u pored Duvnjaka, Cindrića, Štrleka… Ali Šego je upravo to, naš najbolji igrač na SP-u i ne možemo se sjetiti kad smo zadnji put imali golmana u tako dobrom izdanju.

I protiv Makedonije je potvrdio da je s 33 godine otkriće ovog Svjetskog prvenstva. S Hrvatskom je 2010. godine osvojio srebro na Europskom prvenstvu u Austriji. Trenutačno brani u Mađarskoj, za Pick Szeged, ali od iduće će godine biti u Francuskoj. Branit će za aktualnog europskog prvaka – Montpellier.

Šego je rodom iz Međugorja, rukomet mu je cijeli život velika ljubav. Igrom slučaja, jer smo s njim išli u srednju školu u Čitluku, dobro poznajemo tog dobrog momka kojem je nadimak Manja. Išao je Marin u ekonomsku školu. Već je s 15-ak godina pokazivao golmansku klasu. Iz Čitluka je išao na treninge u Ljubuški, branio je gol Izviđača i uz rad i odricanje je došao do toga da bude apsolutni hrvatski junak.

Nakon Makedonije i njegovih 12 obrana, od kojih su barem polovica bili ziceri, nema nikakve sumnje – imamo golmana za medalju! Marin je novo međugorsko čudo. Bio je sjajan protiv Islanda i Japana, ali partija protiv Makedonije je bila jedna od njegovih najboljih u karijeri na golu reprezentacije. Doslovno je uništio Kiru Lazarova i Makedonce. Imao je dakle 12 obrana, a stigao je i zabiti gol. Pa to je golman koji brani i zabija!

S ovakvim Šegom se možemo nadati borbi za medalju. Sjajan je i čudesan, kako samo brani zicere… Većina njegovih obrana su čisti ziceri i to onda kad se lomi utakmica. Baš nam je to trebalo.

Šego – majstore!