Home Šport David Mandić i Marija Boras najbolji sportaši Ljubuškog za 2018. godinu –...

David Mandić i Marija Boras najbolji sportaši Ljubuškog za 2018. godinu – audio i foto

SHARE

David Mandić i Marija Boras najbolji su sportaši Ljubuškog u 2018. godini, piše Radio Ljubuški

Tako su odlučili ljubuški novinari u 22. po redu izboru najboljih i najuspješnijih sportaša i sportskih klubova u općini Ljubuški, kojeg organizira i provodi općinski Ured društvenih djelatnosti.

Uz najbolje sportaše, proglašeni su i najbolji sportaš i sportašica do 18 godina, a te titule su pripale Mateju Mandiću i Anamariji Bunozi, dok je za najbolji sportski klub ponovno proglašen RK Izviđač CO.

I ove godine, kao i nekoliko ranijih, ako se izuzme prošla, sva priznanja su otišla rukomketašima, odnosno rukometu. Najbolji sportski klub je RK Izviđač, aktualni prvak BiH u sezoni 2017./18, polufinalist Kupa BiH, koji se ove godine natječe u regionalnoj SEHA ligi. Najbolji sportaš je David Mandić, koji je u prošloj sezoni nastupao za RK Izviđač, a u šestom mjesecu pristupio je aktualnom prvaku Hrvatske PPD Zagrebu. Sa Zagrebom igra Ligu Prvaka, prošle godine bio je na širem popisu Line Červara, a ove godine nastupa na Svjetskom prvenstvu za reprezentaciju Hrvatske. Najbolja sportašica je Marija Boras, dugogodišnja kapetanica Izviđača i prvi strijelac ekipe. Sa Izviđačem je u prošloj sezoni osvojila Kup BiH. Najbolji sportaš do 18 godina je Matej Mandić, mladi vratar Izviđača, koji povremeno ulazi i brani za prvu momčad, te je kadetski reprezentativac Hrvatske. Najbolja sportašica do 18 godina je Anamarija Bunoza, velika nada ženskog rukometa u Ljubuškom“, pojasnio je Goran Skoko, sudionik izbornog povjerenstva za Radio Ljubuški.

Više poslušajte u audiozapisu

izbor najboljih sportasa ljubuski 22