Home Šport ​Hrvatski rukometaši danas igraju najvažniju utakmicu prvog kruga

​Hrvatski rukometaši danas igraju najvažniju utakmicu prvog kruga

SHARE

U Münchenu od 20.30 sati Hrvatska reprezentacija igra protiv aktualnih europskih prvaka Španjolaca, a pobjeda im donosi prvo mjesto u skupini, četiri boda u sljedećem krugu i vrlo vjerojatno plasman u polufinale.

Luka Cindrić zbog bolova u zadnjoj loži nije igrao protiv Japana i Makedonije, a protiv Bahreina je igrao prvih 16 minuta i zabio jedan gol. Njegova se ozljeda pomno skrivala unutar reprezentacije, realno – što protivnici manje znaju o našim problemima to je bolje, prenosi T.portal

No, danas se igra najvažnija utakmica prvoga kruga, od 20.30 sati protiv aktualnog europskog prvaka Španjolske. Kalkulacija nema, pobjeda donosi praktički sve – prvo mjesto u skupini, četiri boda koja bi time prenijeli u sljedeći krug te si praktički osigurali lakši put prema polufinalu SP-a. Jasno je to i Luki Cindriću koji je protiv Bahreina ‘testirao’ svoje stanje.

“Dobro je bilo, nije me boljelo. Odlično se osjećam, plan je danas bio da malo osjetim igru, da uđem u kontakt i sve je dobro prošlo. Idemo po prvo mjesto”, kazao je Luka Cindrić nakon utakmice te neizravno potvrdio kako će gotovo sigurno igrati protiv Španjolske.

“Očekujemo tvrdu utakmicu i moramo se dobro pripremiti. Španjolci igraju odličnu 6-0 obranu i imaju brzu tranziciju te su jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Aktualni su europski prvaci, sve odlični individualci. Puno igraju na pivota, imaju sjajnog golmana i brzu kontru. Naša šanse je odigrati čvrstu obranu i ne griješiti puno. Sutra je jedna velika šansa za nas, ako ih pobijedimo mislim da smo korak do polufinala”, uvjeren je Cindrić koji napominje:

“Idemo s pozitivom u tu utakmicu i mislim da ih možemo pobijediti.”

Odmorio je Lino Červar protiv Bahreina i golmana Marina Šegu. Cijelu utakmicu je branio Ivan Stevanović, koji je susret završio s 13 obrana.

“Igrali smo prvo poluvrijeme jako dobro, odvojili se i napravili razliku koju smo održavali u drugom dijelu. Bitno je bilo protiv ovakvog protivnika dobro početi kako bi se izbjegle neugodnosti. Najvažnije je da smo odmorili koga smo trebali odmoriti za susret sa Španjolskom”, kazao je popularni Stivi.