Home Crna kronika Otišla po drva za ogrjev pa pronašla kostur susjede

Otišla po drva za ogrjev pa pronašla kostur susjede

SHARE

Dok je prije tri dana sa susjedom skupljala drva za ogrjev u jednoj napuštenoj kući u beogradskom naselju Železnik, 29-godišnja Đevrija Jašari doživjela je šok života – naletjela je na posmrtne ostatke svoje susjede Ljubice Vujić koja je preminula 2016. godine.

“Bilo je strašno, tražila sam drva da bih naložila peć, a našla sam Ljubičin kostur. Nesretna Ljubica je umrla prije dvije godine, a njen sin Radovan je ostatke stavio u mrtvački sanduk kojeg je umotao u celofan i umjesto da je sahrani, ostavio ga je u njenoj šupi. Preko njega je natrpao letve da nitko nije ni znao da tu baka trune”, rekla je Đevrija za Kurir.

Kad su naletjele na veliki sanduk, prvo su pomislile da je Radovan tu sakrio dragocjenosti koje je ukrao od majke, no kad su ga otvorile i počele odmotavati poplun koji je bio unutra, vidjele su ljudsku nogu.

“Susjeda je viknula: leš!, a mene je oblio hladan znoj”, ispričala je.

Nije imao novca za sahranu

Kažu kako se nije osjetio nikakav neugodan miris, a da je od posmrtnih ostataka ostao samo kostur.

“Družila sam se s Ljubicom, bila je apotekarka i godinama je živjela sama. Njen sin je dolazio dva puta mjesečno kod nje. U rujnu 2016. nam je rekao da je umrla, ali nikoga nije zvao na sahranu. Sada nam je jasno i zašto”, kaže Ljubičina susjeda.

Dodaje i kako je Ljubičin sin ogradio dvorište, valjda kako nitko ne bi mogao ući.

55-godišnji Radovan Vujić priveden je te je policiji rekao da je majčino tijelo ostavio u šupi jer nije imao novca za sahranu.

Ustanovljeno je da je Ljubica umrla prirodnom smrću te da je njena smrt uredno prijavljena. U ovom slučaju nema kaznenog djela, ali Radovanu prijeti novčana kazna od 10.000 do 50.000 dinara, prenosi Dnevnik.ba