Home Crna kronika Uhićen mladić koji je na Tuđmanov kip nacrtao srp i čekić

Uhićen mladić koji je na Tuđmanov kip nacrtao srp i čekić

SHARE

Uhićen je mladić koji je na Tuđmanov kip u Zagrebu nacrtao srp i čekić. Mladić je, kako doznaje Index.hr, prenoćio u policiji.

Policija je prije dva dana objavila fotografije mladića i zamolila građane da im jave njegov identitet. Netko je to i učinio.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Oštećenje tuđe stvari”.

Zahvaljujući suradnji s građanima, a ujedno kvalitetnim i korisnim informacijama koje je policija nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na web stranicama Policijske uprave zagrebačke zaprimila, provedeno je i dovršeno navedeno kriminalističko istraživanje.

Sumnja se da je 5. siječnja oko 23:55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice, sprejem crne boje kojeg je donio sa sobom, na postolju spomenika “Franjo Tuđman – prvi hrvatski predsjednik” nacrtao grafit i otišao. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu”, objavili su iz policije.