Home Zanimljivosti VIDEO: Hrvatica Michaela Barišić u njemačkom “Milijunašu” osvojila 250 tisuća eura, publiku...

VIDEO: Hrvatica Michaela Barišić u njemačkom “Milijunašu” osvojila 250 tisuća eura, publiku i Jaucha

SHARE

Hrvatica Michaela Barišić iz Villingen-Schweinningena u njemačkoj Saveznoj državi Baden-Württemberg  je u petak navečer u popularnom kvizu njemačkog RTL-a “Tko želi biti milijunaš” osvojila  250 tisuća eura. 

Michela je odgovorila na 13  i odustala na 14. pitanju. Da je odgovorila na to pitanje osvojila bi 750 tisuća eura i odgovarala za  nevjerojatnih 2 milijuna eura, što je najveći iznos na njemačkom Milijunašu u kojem natjecatelji dobiju 15 pitanja.

Pitanje za 750 tisuća eura na kojem je odustala glasilo je: Što je službeno navedeno kao maksimalna težina od 25 grama? Ponuđeni odgovori su bili: njemačko poštansko pismo, strelica za pikado, Nürnberger kobasica i unca zlata.

Točan odgovor je Nürnberger kobasica.

– Moj odgovor bi bio strelica za pikado, pa je dobro da sam odustala – rekla je.

Kući je otišla s 250 tisuća eura. Iz publike ju je bodrila majka Vera.

– Još se nisam navikla da sam osvojila toliki novac. Osim što ću platiti roditeljima godišnji odmor, ne znam što ću s ostatkom. Možda kupim i novi televizor jer imam stari – rekla je.

Michaelini su roditelji iz Slavonije, u mirovini su i sada žive u Puli.  Otkrila je kako ima puno rodbine u Đakovu, te kako nastoji makar jednom godišnje otići u  Hrvatsku.

Michaela je trenerica odbojke, svojim nastupom u kvizu je osvojila i publiku ali i voditelja Günthera Jaucha koji joj je još u ponedjeljak, kad je počela kviz ali je isteklo vrijeme pa je morala nastaviti u petak, rekao da je nevjerojatna i ima živce poput pravog kockara.

Michaela je majka dvoje djece. Sa suprugom i djecom živi u Baden-Württembergu, a još je u ponedjeljak rekla da se na kviz bila prijavila jer osvojenim novcem želi roditelje poslati na odmor.

“Oni su gastarbajteri iz Hrvatske i jedino su vidjeli autoput A8 prema Salzburgu i Hrvatsku”, otkrila je još u prošloj emisiji.

Fenix-magazin/MD