Home Društvo Hrvati u Americi: Pogledajte s koliko energije i žara ova djevojčica pjeva...

Hrvati u Americi: Pogledajte s koliko energije i žara ova djevojčica pjeva ‘Moja domovina’

SHARE

HKM bl. Ivana Merza je osnovana 1971. u Astoriji nakon što je veliki broj iseljenika koji su se doselili tih godina iskazali potrebu za zajednička bogoslužja na svom hrvatskom jeziku te su počela svoja okupljanja pri američkoj župi Most Precious Blood (Predragocijene Krvi) u Astoriji. Od tada do danas, Misija je bila vođena od nekoliko svećenika koji su potjecali većinom iz Krčke biskupije.

Voditelji Misije tijekom godina bili su pomagani od mnogih suradnika koji su se brinuli da se mladim naraštajima rođenim izvan domovine prenese vjera, jezik i kulturna baština naših predaka, piše Narod.hr.

Osim redovite nastave Hrvatskog vjeronauka i škole, djeluje i folklorno društvo Hrvatska Ruža u kojima se već godinama okupljali mnogi naraštaji mladih iseljenika predvođenih od etuzijazma i ljubavi njihovih voditelja.

Tradicija se nastavila te je prva ovogodišnja obiteljska zabava održana ove nedjelje 13. siječnja u prostoru školske dvorane pri župi i okupila četri generacije hrvatskih iseljenika koji gravitiraju New Yorškom predjelu Astorije.

Ovaj kratki video isječak samo je mali prozor u jedan daleki svijet gdje se Hrvatska voli od malih nogu i gdje se njezina vjera i tradicija neće zatrti dok kuca srce ovih malenih domoljuba.

Pošalji ovaj članak prijateljima: