Home Kultura MAJA MIJATOVIĆ: Nagrada mi je dala pozitivan prizvuk nekim odricanjima i periodima...

MAJA MIJATOVIĆ: Nagrada mi je dala pozitivan prizvuk nekim odricanjima i periodima demotivacije

SHARE

„Studenti bi trebali pooštriti svoje kriterije, preuzeti odgovornost s obzirom na ulogu koju imaju te oni najdarovitiji ne postavljati ciljeve previše blizu“, poručila je studentima Maja Mijatović, studentica četvrte godine preddiplomskog studija prava i dobitnica Retorove nagrade Sveučilišta u Mostaru s prosjekom ocjena 5,0.

„Iako nastojim ne ovisiti o vanjskim nagradama i priznanjima, svakako da me ova nagrada obradovala te je dala pozitivan prizvuk nekim odricanjima i periodima demotivacije“, kazala je Maja.

Maja je rođena u Sarajevu, a već dulji dio života živi u Mostaru. Odluka da upiše Studij prava u ovom gradu nije bila jednostavna te kako naglašava nije imala jasnu viziju što zapravo očekuje. Ipak, tvrdi da nije pogriješila te danas uspješno savladava gradivo i sudjeluje u raznim aktivnostima na fakultetu.

„Ono što mi se zapravo najviše sviđa u vezi sa studijem je činjenica da je riječ o materiji koja nudi širok spektar zanimanja kojima se, onaj tko ga uspješno završi, može baviti“, objašnjava Maja.

Članica je Debatnog kluba Sveučilišta u Mostaru, okušala se u uređivanju časopisa Pravnog fakulteta, a u prošloj akademskoj godini bila je angažirana kao demonstrator na kolegijima Građansko pravo i Obiteljsko pravo.

„Imala sam zadovoljstvo raditi s profesorima koji su mi pružili slobodu u pogledu organiziranja vježbi. Nastojala sam, koliko je to bilo moguće, napustiti tradicionalni tip podučavanja te se okrenuti kreativnim metodama i interaktivnoj nastavi“, kazala je Maja ističući angažman demonstratora kao najvrjednije iskustvo u dosadašnjem školovanju.

Uz sve aktivnosti Maja pronalazi vremena za učenje čiji su rezultat odlične ocjene iz svih kolegija tako što je osmislila način učenja koji odgovara njenom temperamentu, ali i užurbanosti života.

„Pored prava gajim strast i prema psihologiji, pa mi je to pomoglo pri proučavanju različitih principa učenja.“

Rektorova nagrada dala joj je i veću nadu za pronalaskom posla u struci o kojem sanjaju svi studenti.

„Priželjkujem posao u struci nakon završenog fakulteta i ugodnu radnu atmosferu koja bi mi pružila mogućnost daljnjeg učenja i napredovanja u praktičnom smislu, obzirom da je način izvođenja nastave na studiju dominantno usmjeren ka stjecanju teorijskog znanja“.

U slobodno vrijeme Maja uživa u književnosti i kazališnim predstavama, a okušala se i u pisanju vlastitih kratkih priča.

Dragica Andrić, treci.ba