Home Šport Marin Čilić ispao u osmini finala Australian Opena

Marin Čilić ispao u osmini finala Australian Opena

SHARE
Bio je to njihov šest međusobni dvoboj, a Španjolcu je ovo druga pobjeda

Marin Čilić zaustavljen je u osmini finala Australian Opena. Na prvom Grand Slamu sezone u Melbourneu najbolji hrvatski tenisač i igrač svijeta izgubio je nakon četiri sata igre od Španjolca Roberta Bautiste Aguta (24. na ATP listi) sa 7:6(6), 3:6, 2:6, 6:4, 4:6.

Bio je to njihov šest međusobni dvoboj, a Španjolcu je ovo druga pobjeda.

Obojica su dobro ušla u meč i do 4:4 svako je držao svoj servis. I tada je Španjolac prvi napravio ‘break’, ali je već u sljedećem gemu Marin uzvratio. Prvi set odlučivala je 13. igra u kojoj je naš tenisač bio uspješniji s 8-6.

No, u nastavku meča za Čilića kreću problemi. U drugom setu kod 4:3 za Bautistu Aguta naš je tenisač dvaput spasio ‘break’ loptu, ali ne i treću. Nakon oduzetog servisa Španjolac je stigao do izjednačenja u meču (6:3).

Početkom sljedećeg seta Marin je ponovno izgubio svoj servis, a Roberto je napravio ‘break’ i kod 2:4. Treći set osvojio je sa 6:2. Sredinom četvrtog seta Međugorac je pritisnuo suparnika, imao je dvije ‘break’ prilike kod vodstva 3:2, ali se Španjolac spasio.

Ponovno je Marin zaprijetio kod 5:4, imao je dvije vezane set lopte na Robertov servis i prvu je iskoristio.

Pobjednika je odlučio peti set. Marin je kod 4:4 spasio dvije ‘break’ lopte, ali je Španjolac iskoristio treću i stigao do prednosti. Roberto Bautista Agut zadržao je svoj servis i stigao do druge pobjede nad Marinom Čilićem.