Namex vikend

Pole sa slaninom – omiljeni brzi ručak za zimska popodneva

“Ovaj recept je baš onako pravi tradicionalni i zimski, comfort food za dušu i zdravlje”, najavila nam je slasne pole Maja s bloga maXYama.

Prekrasno je i odgovorno kako ekipa poslije blagdana uvodi detoks režime ishrane i te bakanalije u svezi glede prejedanja. Nemam problema s tim, nastavljam si ugađati… Ono, kad se promrzla vraćam kući s posla, vani minus pa i snijeg, bezvoljna i umorna, lijena za kuhanje, mislim samo na jedno: pole krumpira sa slaninom i lukom. 

Na ovaj način ja jedem pole krumpira, a znam da svaka kuća ima svoj recept, kao i regija u Hrvatskoj. Kako god, sad i snijeg može zapadati.

Za više Majinih slasnih recepata posjetite njezin blog maxYamaInstagram profilili Facebook stranicu.

 | Author: maXYamamaXYama

Sastojci:

  • krumpir
  • mesnata slanina
  • luk
  • sol
  • bučino ulje

Postupak pripreme:

  1. Krumpir s korom dobro operite, izribajte spužvicom i obrišite papirnatim ubrusom.
  2. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  3. Slaninu narežite na komadiće, luk na listove.
  4. Krumpir prepolovite, malo posolite i pecite dok ne porumeni.
  5. Okrenite ga pri pečenju kako želite. Ako ćete na krumpir staviti slaninu, kao ja, onda ga pecite na kori.
  6. Obožavam jesti tople police, tako da krumpir iz pećnice direktno stavljam na tanjur, malo ga prerežem i po njemu rasporedim narezanu slaninu i luk, posolim i prelijem bučinim uljem.

Dobar tek!

 | Author: maXYamamaXYama

 | Author: maXYamamaXYama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)