Home Crna kronika Prije četiri godine je mučki ubio Draganu (18), a sada je iz...

Prije četiri godine je mučki ubio Draganu (18), a sada je iz zatvora njenim roditeljima poslao jezivo pismo

SHARE

Čedomir Đurić (70) iz sela Salaš kod Zaječara, koji je 2015. osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Dragane Ćirić (18), učenice četvrtog razreda Ekonomske škole, napisao je, kako tvrdi očuh ubijene djevojke Dragiša Ćirić, jezivo pismo njenim roditeljima iz zatvora u Padinskoj skeli. Đurić ne samo da se nije pokajao zbog stravičnog zločina već je napisao da često sanja pokojnu Draganu, i to s njenim sinom, da su za njenu smrt krivi roditelji, da će je oživjeti i snimiti film o njoj kad uskoro izađe iz zatvora…

Dragiša Ćirić navodi i da je ubojica u pismu naveo kako će “oživjeti Draganu”

– Snimiti ću film o njenoj tragičnoj sudbini. Vi ste krivi, majka najviše – stoji u pismu, tvrdi Ćirić.

Očuh ubijene djevojke naveo je da je nedopustivo da ubojica njima šalje bilo kakva pisma, a pogotovo ne ona kojima će nanovo staviti so na ranu koja nikad neće zacijeliti.

– Ne mogu da opišem šok koji smo doživjeli kad nam je iz Padinske skele stiglo pismo. Monstrum nije pisao da se kaje što je brutalno ubio naše dijete, već piše gadosti. Piše nam da je sanja kako je nasmijana… Da ima dijete i da s njim bere jabuke. Ne priznaje da ju je ubio, već kaže da se sama otrovala. Što mislite kako je nama… – kaže ogorčeni Ćirić.

Podsjetimo, jezivo ubojstvo dogodilo se u prosincu 2014. godine, kad je Đurić u svom automobilu brutalno pretukao nesretnu djevojku. Davio ju je, sipao joj kiselinu u usta, a potom njeno tijelo bacio u jezero u ataru sela Glogovica kod Glogovičke rijeke. Dva dana nakon prijavljivanja njenog nestanka 11. decembra Đurić je uhapšen, a na saslušanju je priznao da je ubio djevojku jer je bio patološki zaljubljen u nju, kao i da ga je obuzela ljubomora jer nije mogao da se pomiri s tim da ima momka. Godinu dana kasnije osuđen je na 40 godina zatvora i kaznu služi u Padinskoj skeli.

Ćirić kaže da Draganu nisu prežalili niti će to ikad moći, a da ih ovo što njen ubojca slobodno komunicira sa vanjskim svijetom još više unesrećuje.

– Uhodio ju je za života i sada je mrtvu ne ostavlja na miru. On je bolesni monstrum. Piše kako će je oživjeti… Iako su to, vjerujem, njegove bolesne gluposti, ne može da nam bude svejedno – priča potreseni očuh ubijene djevojke.

Osuđeni ubojca Čedomir Đurić, kako nam je rekao Ćirić, nije pisao pisma samo njima već i još nekim mještanima.

– Pričali mi ljudi kako dobivaju pisma od njega. Raspituje se šta ima novo i tome slično. On ima novca, odakle znam, može tako da nekom i kaže da me ubije. Taj čovijek nije normalan – objašnjava Ćirić, piše “Kurir”.