Home Društvo Pupovac će tužiti Hrvatski tjednik zbog slike na kojoj drži glavu ubijenog...

Pupovac će tužiti Hrvatski tjednik zbog slike na kojoj drži glavu ubijenog dr. Šretera

SHARE

Hrvatski tjednik u svom posljednjem broju ima naslovnicu na kojoj Milorad Pupovac u ruci drži krvavi nož i glavu doktora dr. Ivana Šretera. Pupovac je najavio je da će ih tužit zbog toga.

“Jeziva istina: Hoće li glavni državni odvjetnik nakon skoro 30 godina pozvati Milorada Pupovca da objasni svoju ulogu u ubojstvu dr. Ivana Šretera”, stoji u naslovu na naslovnici.

Komentirao je to u petak u Saboru Milorad Pupovac.

“Mene da se dovodi u vezu s ubojstvom nekoga, da sam nekom dlaku s glave skinuo… to može samo naopak i bolestan um uraditi. Ovo je stvar koja je utuživa i budući da je utuživa tako će biti od mene tretirana. Oni koji misle da se mogu pozivati na satiru i raditi ovakve stvari, jednom za svaga će naučiti i suci i istražni organi razliku između te dvije stvari”, kazao je Pupovac.

Krajem prošlog tjedna, podsjetimo, Pupovčeve Novosti su objavile na naslovnici fotografiju Tuđmana kako drži u ruci glavu partizana.

“Skoro 30 godina HDZ ustrajno rehabilitira NDH i relativizira ustaške zločine, a onda se zaprepastio kad je jedan mladi član na Fejs stavio fotografiju ustaše s odsječenom srpskom glavom”, stajalo je na naslovnici Novosti uz nadnaslov “Glava i užas”.

Time su Novosti aludirale na sliku Ivana Đakića, sina HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, koji je na Fejsu objavio sliku ustaše koji drži glavu Srbina.

MP/Foto:screesnhotfacebook