Home Crna kronika Počelo suđenje krim tehničaru optuženom za uništavanje dokaza u slučaju Dragičević: Evo...

Počelo suđenje krim tehničaru optuženom za uništavanje dokaza u slučaju Dragičević: Evo što je rekao u sudnici!

SHARE

Kriminalistički tehničar Policijske uprave Banja Luka Zoran Bošnjak izjasnio se danas da nije kriv za uništavanje materijalnih dokaza u istrazi ubojstva Davida Dragičevića.

Bošnjak se u banjalučkom Osnovnom sudu pojavio bez odvjetnika.

”Nisam kriv”, odgovorio je Bošnjak na pitanje suca Dragana Uletilovića.

Sudac je zatim rekao da će Sud u narednom periodu odrediti datum početka suđenja, javio je BIRN BiH.

Bošnjak se nije pojavio na ročištu u prosincu prošle godine, pa je Sud njegovo izjašnjenje razdvojio u odnosu na drugooptuženog Mikicu Marijanca, također kriminalističkog tehničara, a koji se isto izjasnio da nije kriv.

Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka je početkom rujna prošle godine podiglo optužnicu protiv Bošnjaka i Marijanca. Prema optužnici, kriminalistički tehničari Marijanac i Bošnjak bacili su bokserice koje su 25. ožujka prošle godine nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banja Luka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta.

”U namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje, uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili kazneno djelo sprečavanje dokazivanja”, navodi se u optužnici koju je potvrdio Osnovni sud u Banja Luci.

U skladu sa Kaznenim zakonom Republike Srpske, za sprječavanje dokazivanja može se izreći maksimalna kazna od tri godine zatvora.