Home Gospodarstvo Potraga za sezoncima u Ljubuškom: Nude minimalac od 5000 kn, mogućnost primanja...

Potraga za sezoncima u Ljubuškom: Nude minimalac od 5000 kn, mogućnost primanja naknade izvan sezone, smještaj, hranu…

SHARE

Valamar Riviera, lider u odmorišnom turizmu i vodeća kompanija u hrvatskom gospodarstvu, i ove godine je u potrazi za radnicima u Hercegovini.

Naime, ova kompanija planira u narednoj sezoni zapošljavati gotovo 7.000 djelatnika u svojim hotelima, ljetovalištima i kampovima od Istre i Kvarnera do Dubrovnika.

Danas je u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održana prezentacija poslova koje se nude, a mladi Ljubušaci i Ljubušanke imali su priliku popuniti prijavnice za sezonski posao u Valamaru.

Fani Kmetović, voditeljica ureda ljudskih potencijala za Valamar u Dubrovniku rekla je kako zainteresiranih ima.

Ovo nam nije prva godina da dolazimo u ova područja koja zapravo i gravitiraju Dubrovniku. Mogu reći da imamo odličnih i vrlo pozitivnih iskustava s radom ljudi iz ovih područja”, rekla je za Radio Ljubuški Fani Kmetović.

Ona je dodala kako traže ljude za rad u kuhinji, kuhare i pomoćne kuhare, kao i konobare, barmene, spremačice, sobarice, vrtlare, spasioce na plaži, kao i raznosače ležaljki na plaži.

Za svakoga, tko hoće, tko želi, tko bude ozbiljan kandidat, ima mjesta“, poručuje Kmetović.

Na pitanje što bi poručila mladim Hercegovcima i Hercegovkama, zašto se prijaviti na posao u Valamaru, Kmetović odgovara kako je Valamar tvrtka koja se pozicionirala kao najpoželjniji poslodavac u turizmu.

Prošle godine, kao i niz prethodnih, proglašeni smo za najboljeg poslodavca u Hrvatskoj. Ono što je posebno u Valamaru, to je vrlo dugačka sezona koja počinje već od trećeg mjeseca i traje do jedanaestog mjeseca. Valamar nudi smještaj i prehranu. Imamo primanja koja ne mogu biti manja ispod 5 tisuća kuna za osobe koje “odrade” cijeli mjesečni fond sati. To nijedna hrvatska hotelijerska tvrtka ne nudi. Također, nudimo mogućnost ulaska u mjeru stalni sezonac, to je prvi korak ulaska u stalno zaposlenje. Ta mjera garantira rad od minimalno devet mjeseci, te radnicima nudimo mogućnost primanja naknade u iznosu 70 posto od njihove plaće do slijedećeg zaposlenja u novoj sezoni. To garantira tražitelju posla primitak u radni odnos u slijedećoj sezoni, a nama garantira povratak takvog radnika. Valamar već ima 1200 takvih radnika, a taj broj nastojimo svake godine proširiti. To su velike mogućnosti za mlade ljude koji su voljni napustiti svoj kraj i okušati neke nove izazove“, zaključila je ona.