Home Društvo Biciklistički klubovi Brotnjo i Ljubuški te stanice HGSS Čitluk-Međugorju u posjetu Obiteljskom...

Biciklistički klubovi Brotnjo i Ljubuški te stanice HGSS Čitluk-Međugorju u posjetu Obiteljskom centru i domu za stare i nemoćne na VIONICI

SHARE

U priloženom videu prikazan je posjet Biciklističkih klubova Brotnjo i Ljubuški te stanice HGSS Čitluk-Međugorju Obiteljskom centru i domu za stare i nemoćne VIONICA.

Posjetom su razveselili njihove štićenike različitim potrepštinama.

Od svojih početaka, kroz Centar je prošlo oko 2000 djece. A trenutno Obiteljski centar Vionica brine za 43 djece bez roditeljske skrbi koja u Centru mogu biti do navršene 18 godine života. Brine također i o 54 starije i nemoćne osobe i s tim brojem kapaciteti Centra su popunjeni. 15 osoba je na čekanju pa se stoga započela nadogradnja staračkog doma za dodatnih 20 mjesta. Ali zbog nedostatka novčanih sredstava, radovi trenutno stoje. Vrlo lijepa praksa ovog Doma za stare i nemoćne je ta da primaju osobe koje ne mogu sebi plaćati boravak, dakle njihov boravak i skrb se ne naplaćuju. U Centru je zaposleno i oko 30-tak djelatnika te 15-tak volontera.

Problem Centra, koji postoji već 20 godina, jest taj što nema stalni izvor financiranja, zbog toga su prisiljeni oslanjati se na donacije.

Pozivamo stoga sve one koji mogu pomoći da svoju uplate izvrše ovim putem:

“DJECI S LJUBAVLJU” – www.sestre-mro.info
Pozivom na broj 092 890 850 donirate 2 KM, time pomažete rad udruge “Dom za djecu bez roditeljskog staranja” – Vionica, koja se brine o djeci bez roditeljske skrbi.
IBAN: BA 393381204853586587 za EURO
Broj računa BAM : 3381202253487037 za KM,
SWIFT CODE: UNCRBA22
U ime štićenika – HVALA VAM!