Home Politika Održana izborna skupština Mladeži HDZ BiH Čapljina – Vlado Jović izabran za...

Održana izborna skupština Mladeži HDZ BiH Čapljina – Vlado Jović izabran za novog predsjednika Mladeži

SHARE

OO Mladeži HDZ BiH Čapljina sinoć je u dvorani Općinskog vijeća Čapljna održao redovitu izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo ove Općinske organizacije.

Pored izaslanika iz reda Mladeži HDZ BiH Čapljina sjednici je nazočio i predsjednik OO HDZ BiH Čapljina i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Čapljina Pero Knežević, predsjednica Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača Čapljina Nives Rotim, predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić te predsjednica ŽO Mladeži HDZ BiH Adrijana Prskalo.

Sjednica je započela intoniranjem himne hrvatskog naroda i odavanjem počasti umrlim i poginulim članovima mladeži kao i pripadnicima Domovinskog rata.

Nakon izabiranja radnog predsjedništva započeo je rad izborne skupštine na kojoj je predsjednik Mladeži HDZ BiH Čapljina Vlado Jović podnio izvještaj o radu i aktivnostima mladeži u proteklom mandatu. Predsjednik Jović je nabrojao neke od mnogobrojnih aktivnosti koje je provela ova Općinska organizacija, a koja je zasigurno jedna od najaktivnijih u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Samo neke od tradicionalnih aktivnosti Mladeži su podjela ribe i kuhanog vina na Badnji dan, akcija dobrovoljnog darivanja krvi, aktivni sudionici  i volonteri na svim događajima na razini Županije, aktivno sudjelovanje u svim događajima u organizaciji OO HDZ BiH Čapljina, suradnja sa staračkim domom Domanovići, konferencija pod nazivom „Europska Mladež“…. Samo su neke od aktivnosti Mladeži.

„Iza nas je izborna godina u kojoj smo sudjelovali u svim predizbornim aktivnostima i radu na terenu kojim smo dali veliki doprinos uvjerljivoj pobjedi HDZ  BiH.

Moram istaknuti kako je potencijal i rad naše Mladeži prepoznat od predsjedništva OO na čelu sa dr. Smiljanom Vidićem  gdje smo kao mladež imali nadpolovičnu zastupljenost na listama za sve razine vlasti. Koristim priliku i ovim putem se zahvaljujem predsjedniku Vidiću na nesebičnoj potpori koju pruža Mladeži HDZ BiH Čapljina“ – poručio je predsjednik Jović.

Predsjednik OO HDZ BiH Čapljina dr. Smiljan Vidić istaknuo je u svom obraćanju okupljenima kako je ponosan na OO Mladeži HDZ BiH Čapljina, koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj članova, a čiji članovi sve više i više preuzimaju političku i društvenu odgovornost na važnim pozicijama.

„Često imam priliku nazočiti i sudjelovati raznim skupovima i skupštinama  ali uvijek su mi najdraži ovi sastanci Mladeži. Naravno iz više razloga, tu se okupljaju mladi ljudi koji su puni znanja, ambicije i sposobnosti, žele napredovati,  žele napraviti nešto korisno za širu društvenu zajednicu, žele aktivno sudjelovati u političkim zbivanjima u našoj državi, što je u konačnosti i cilj jer samo kroz zajedništvo i izvrsnost možemo doći do rezultata koji su u interesu hrvatskog naroda u BiH. Čapljinska mladež broji više od 250 članova, mnogi su se učlanili iz raznoraznih interesa. Na žalost ima i onih koji su tu isključivo iz osobnih interesa  i smatraju ako imaju člansku iskaznicu da više vrijede i imaju veće šanse, ali varaju se. Mnogi od vas su svjedoci da se samo kroz aktivan rad može doći kako do interesa šire društvene zajednice tako i do osobnih. Rad sviju od vas se vidi i vrednuje. Na proteklim Općim izborima HDZ BiH u Čapljini je ostvarila plebiscitarnu  podršku svojih birača. Naravno da i mladež ima veliku ulogu u svemu tome  Povjerenje koje nam  je dato  je  naša obaveza da se ustrajno kroz zajednišvo borimo za naš ostanak i opstanak. Zajednišvo koje je Hrvatski narod pokazao na ovim izborima daje nam za pravo da budemo uvjereni da ćemo na ovoj našoj zemlji i opstati i ostati gradeći  kvalitetne uvjete za nas ali i sve druge s kojima živimo. Vjerujem da ćemo u zajedništvu  kroz Mladež ovaj rezultat i opravdati na narednim izborima. Svakako moram i pohvaliti rad mladeži u proteklom mandatu, oni koji su aktivno svakodnevno sudjelovali u radu Mladeži znaju da Mladež ima punu potporu Općinskog odbora HDZ BiH Čapljina, ta će se praksa i dalje nastaviti “ kazao je predsjednik Vidić u obraćanju svojoj Mladeži.

Nazočnima se obratio u predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić  istaknuvši važnost zajedništva koje je iznimno potrebno za napredovanje,  pojedinac bez potpore svojeg društva može uraditi jako malo ali kroz zajedništvo se ostvaruju veliki ciljevi.

„Meni posebno imponira biti članom ovog Općinskog odbora, mogu sa sigurnosti reći jednog od boljih odbora Mladeži u BiH. Svakako mnogo znači da predsjednik Mladeži dolazi iz Općinskog odbora Čapljina jer sam na ovu poziciju prvenstveno došao radom moga Općinskog odbora. Mnoge stvari i aktivnost je Mladež HDZ BiH Čapljina uradila u proteklom razdoblju, neke od njih se vremenom i zaborave. Sad kada je Vlado podnio izvještaj iznimno sam zahvala i ponosan na vas. Jedna od velikih aktivnosti koju je Mladež uradila je svakako Konferencija mladeži pod nazivom „Europska mladež“ koja se održala u Čapljini i izazvala ogroman odjek u javnost. Mladež je na konferenciji jasno poslala poruku zajedništva u kojem smo spremni aktivno raditi i pridonositi političkoj stabilnosti BiH “ kazao je predsjednik Mikulić te čestitao novoizabranim članovima Mladeži HDZ BiH Čapljina.

Nazočnima se također obratila i predsjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Adrijana Prskalo koja je također pohvalila rad ovog OO, te iznimnu suradnju sa ŽO.

Mladež je izabrala novi saziv ove općinske organizacije u sastavu:  Vlado Jović, Danijela Nogolica, Ana Brajković, Marin Karlović,  Mario Mikulić, Stanko Marić, Ilija Vegar, Nikola Puljić, Dragan Grgić Kristina Bošković,  Martina Nikše, Miše Jovanović,  Mateja Ilić, Mijo Rajič, Romano Gadžić, damir Bošković,  Dejan Stojak, Marko Dragićević.

Izabran je i novi Nadzorni odbor u sastavu: Ana Pavlović, Robert Palameta, Vesna Martić.

Novi saziv Općinskog odbora odradio je i prvu konstituirajuću sjednicu na kojoj je jednoglasno izabran Vlado Jović za novog predsjednika Mladeži HDZ BiH Čapljina. Predsjednik Jović je predstavljati Mladež naredne dvije godine, piše portal Visici.com