Home Nekategorizirano Čak 400 kg skunka prijavljeno na carini kao obuća, droga trebala ići...

Čak 400 kg skunka prijavljeno na carini kao obuća, droga trebala ići iz BiH za Njemačku

SHARE

Detaljnim pregledom kamionske pošiljke koja se nalazila u carinskoj ispostavi Gradiška službenici Uprave za neizravno oporezeivanje u suradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu, otkrili su i veliku količinu droge „skank“, koja se pokušala prokrijumčariti iz Bosne i Hercegovine u Njemačku.

Službenici UNO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Banja Luka, kasno sinoć su u carinskoj ispostavi Gradiška izvršili detaljan pregled kamionske pošiljike, koja je bila prijavljena za izvozno carinjenje.

U pošiljci koja je trebala ići iz BiH u Njemačku, za izvozno carinjenje je bila prijavljena obuća. Detaljnim pregledom pošiljke je otkrivena veća količina opojne droge “skank”. Ranije je objavljeno kako se radi o 400 kg droge.

– Aktivnosti na terenu su provedene uz detaljnu koordinaciju sa kolegama iz Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, koji su preuzeli sve iduće aktivnosti u ovom predmetu. Akcija provedena u carinskoj ispostavi Gradiška predstavlja još jedan dokaz uspješno planiranih i izvedenih zajedničkih aktivnosti UIO, SIPA-e i drugih državnih agencija – priopćili su iz UNO  BiH, piše Pogled.ba