Home Društvo Višnjić prvi put u životu snima u rodnom gradu: evo kako je...

Višnjić prvi put u životu snima u rodnom gradu: evo kako je Šibenik postao Marseille i gdje dalje seli general Gotovina

SHARE

Na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku jučer su snimljeni završni kadrovi filma “General”, koji se odnose na fazu života generala Ante Gotovine u Francuskoj, odnosno u Legiji stranaca. Šibenik, zapravo, “glumi” Marseille.

Zanimljivo je da je Goranu Višnjiću, koji u filmu nastalom prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjige Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”, utjelovljuje generala Gotovinu, ovo prvi film u čijim scenama glumi u rodnom gradu.

Iza njega su brojne predstave i kazališni komadi u kojima je odigrao različite glumačke role na šibenskim daskama “koje život znače”, no nikada do sada nije snimio ni jednu filmsku scenu.

– Drago mi je što glumim u svom gradu i baš je lijepo što će se Šibenik naći u ovom filmu – kazao je Višnjić.

Idućih dana dodatni kadrovi “Generala” koji, inače, nastaje u produkciji Kiklop filma i HRT-a, snimat će se na području vojnog poligona “Crvena zemlja” kod Knina.

Film i televizijska serija od osam epizoda, od kojih će svaka trajati 50 minuta, prikazat će cijeli životni put generala Ante Gotovine, a osim Višnjića, u glumačkoj postavi filma je i prava plejada poznatih hrvatskih glumačkih imena među kojima su Rene BitorajacTarik FilipovićGoran NavojecMustafa Nadarević, pokojni Ivo GregurevićNataša JanjićGoran BogdanBoris SvrtanZrinka Cvitešić i drugi.