Home Crna kronika DETALJI STRAVIČNOG UBOJSTVA U SOLINU: Nakon što ih je zatukao batom za...

DETALJI STRAVIČNOG UBOJSTVA U SOLINU: Nakon što ih je zatukao batom za meso i pokrao nakit, vratio se u svoj stan i nastavio igrati igrice

SHARE

Za brutalno ubojstvo 92-godišnjeg Vicencija Uvodića i nanošenje teške ozlijede njegove 87-godišnju suprugu Senku u Solinu neslužbeno se doznaje kako splitska policija sumnjiči 24-godišnjeg muškarca koji živi u istoj zgradi kao i žrtve, navodi Jutarnji list. 

Pronađen bat za meso

Navodno postoje dokaze da je 24-godišnjak umiješan u zločin i tragovi ga povezuju s ubojstvom i pokušajem ubojstva. U policijskoj potrazi okolice zgrade u ulici Stjepana Radića 8 pronađen je odbačeni bat za meso s tragovima krvi koji povezuju s mladićem.

Prema dosadašnjim informacijama, brutalno nasilje nad vremenašnim parom dogodilo se oko 18 h kada je 87-godišnja Senka otvorila vrata ubojici. Dokazi upućuju da je poznavala ubojicu jer mu je okrenula leđa i krenula prema dnevnom boravku, gdje je njezin suprug gledao televiziju sjedeći na kauču. Smatra se da je najvjerojatnije ubojica udario 87-godišnjakinju u potiljak te je ona pala na pod. Nakon što je ona pala, ubojica je došao do starca i više puta ga udario po glavi.

Došao se raspitati

Velika količina krvi i višestruke ozljede prednjeg dijela glave i potiljke svjedoče o brutalnosti napada. Još uvijek nije poznat motiv napada. Iako su istražitelji uočili da je otvoreno nekoliko ladica, tek treba utvrditi što je ukradeno.

Nakon što je 87-godišnjakinja došla k svijesti oko 19 sati i uspjela je alarmirati susjede kojima je rekla tko ih je napao, a oni su pozvali policiju. Susjedi su rekli novinarima da je mladić navodno došao sa svojim ocem vidjeti što se dogodilo sa susjedom, a do tada se igrao na kompjuteru u svom stanu.

Surađivao s policajcima

Za razliku od članova svoje obitelji koji su ostali u šoku, 24-godišnjak je bio vrlo smiren pred policajcima te je mirno sjedio i slušao upute istražitelja kojima je dao svoju obuću i odjeću.

Obranu osumnjičenog mladića preuzeo je splitski odvjetnik Boris Majić, koji je jučer oko podneva potvrdio Jutarnjem listu da ga je angažirala osumnjičenikova obitelj.

“Moj klijent još nije saslušan u policiji, to tek očekujemo. Ne mogu vam ništa više reći jer još s njim nisam obavio razgovor”, rekao je odvjetnik Majić.

Istražni zatvor za osumnjičenog

Neslužbeno se doznaje da je ozlijeđena 87-godišnjakinja podvrgnuta operativnom zahvatu i kako postoje velike šanse da preživi, a dežurni zamjenik Županijskog državnog odvjetništva naložio je obdukciju tijela njezina supruga.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Splitu odredila je u subotu zatvor 24-godišnjaku osumnjičenom za teško ubojstvo 92- godišnjaka i teško ubojstvo u pokušaju njegove supruge (87) koje je napao batom za meso u četvrtak navečer u Solinu nakon čega im je iz stana pokupio novac i nakit.

Istražni zatvor je tražilo Županijsko državno odvjetništvo zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, utjecaja na svjedoke, ali i zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela. Osumnjičeni mladić je rekao da se ničega ne sjeća i da se ne osjeća krivim. Prijavljen je za kaznena djela koja je počinio na osobito okrutan i podmukao način iz koristoljublja.

Neslužbeno se doznaje da će se obaviti psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio ubrojiv.  Naknadno je pronađen bat za meso i nož, piše Net.hr