Home Društvo VELIKI PROBLEM U HERCEGOVINI: Zdenko Mandić održao predavanje o otpadu u Širokom...

VELIKI PROBLEM U HERCEGOVINI: Zdenko Mandić održao predavanje o otpadu u Širokom Brijegu

SHARE

Napokon se počelo javno pričati o jednom od globalnih problema koji je “trn u oku” sviju nas, a to su glomazna i neleglana odlagališta otpada.

Tribinu o zaštiti okoliša u Širokom Brijegu je održao pomoćnik ministra za zaštitu okoliša ŽZH Zdenko Mandić, koji je prezentirao projekt “Plan upravljanja otpadom ŽZH”.

Govorio je o problemu otpada, ne samo u Širokom Brijegu, nego i u mnogim drugim mjestima u okolini, a i mnogo šire.

Za rješavanje ovog problema ponudio je jedno od realnih rješenja koja se koriste širom ekološki osviještenih zemalja.

Na predavanju su se okupili predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH, predstavnici općina, komunalnih poduzeća i drugih interesnih strana.

Osim govora o nelegalnim odlagalištima otpada na području ŽZH kojeg ima skoro na svakom koraku, Mandić je javno prozvao brojne institucije da se napokon trgnu i počnu biti svjesni kako nas takva odlagališta masovno truju i trajno uništavaju naš životni i prirodi okoliš.

Brojne kritike upućene su bili predstavnicima lokalnim i mjesnih zajednica koji svojim nemarom sudjeluju u brojnim ekocidima.

Pred nazočnima je prezentirao plan u koji se sustavno treba ući od institucija do građana oko izgradnje reciklažnog dvorišta i razvrstavanje sirovina.

Ako mislimo biti turistička destinacija, zanimljivi investitorima, razvijati ekonomiju… vrijeme je da razmislimo želimo li zdrav život ili nastaviti uništavati prirodu i na kraju sebe!

Portal Širokibrijeg.info donosi kompletan govor pomoćnika ministra za zaštitu okoliša ŽZH Zdenka Mandića: