Home Crna kronika Curica od 14 godina zatrudnila i rodila bebu. Svi se smrzli kada...

Curica od 14 godina zatrudnila i rodila bebu. Svi se smrzli kada su doznali tko je otac

SHARE

‘On je govorio da se tu ništa ne može promijeniti, jer se njih dvoje vole.

To je potvrđivala i moja kći’, ispričala je majka djevojčice pred riječkim sudom pred kojim 32-godišnjak odgovara za spolno zlostavljanje i iskorištavanje djeteta

Ne nagodi li se o kazni s tužiteljstvo pred muškarac (32) će pred sudom u Rijeci će odgovarati za “teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta” za koje bi mogao odslužiti i 15 godina zatvora. Naime, on je prije tri godine stupio u odnos s tada 14 godina starom djevojčicom, koja mu je godinu i pol nakon toga rodila kćer.

U cijelom slučaju nije sporno da je djevojčica svojevoljno stupila u spolne odnose s okrivljenikom, preselila k njemu te zajedno s njim najavila i vjenčanje, već činjenica da je hrvatskim Kaznenim zakonom kriminaliziran spolni odnos s djetetom mlađim od 15 godina, bez obzira postoji li djetetova privola ili ne, jer ono u toj dobi nije sposobno dati pristanak na spolni odnos, piše Novi list

Kako je počela istraga?

Službena istraga o slučaju pokrenuta je u ljeto 2017. godine, nakon što je iz jedne pedijatrijske ordinacije u Primorsko-goranskoj županiji stigla obavijest da je potvrđena trudnoća maloljetnice, učenice osmog razreda osnovne škole, koja treba roditi krajem rujna 2017. U rješavanje situacije uključene su i druge institucije, uz ostalo nadležni centar za socijalnu skrb.

U dosadašnjem procesu pred Županijskim sudom u Rijeci saslušani su i neki svjedoci te je utvrđeno kako su roditelji dvojca znali za njihovu vezu. Majka djevojčice izjavila je kako se dugo nije mogla pomiriti s tim da će njena kći tako mlada postati majka i to još s dvostruko starijim muškarcem, no da se sada pomirila s tim uvidjevši da se par voli i poštuje.

Ispričala je kako je momak isprva nekoliko puta prespavao kod njih u dnevnom boravku, a da se to kasnije događalo i tijekom njegovog godišnjeg odmora. Cijelo vrijeme par je negirao da ima spolne odnose. Majka je ispričala da je kćerin dečko tako dolazio kod njih sve do kraja 2016. godine, kada mu je, na majčino traženje, zabranila dolazak baka djevojčice, kao vlasnica kuće. Poslije toga je kći počela bježati u kuću dečka svakog vikenda i tamo bi prespavala.

Željeli su dijete

“On je govorio da se tu ništa ne može promijeniti, jer se njih dvoje vole. To je potvrđivala i moja kći”, prisjećala se majka djevojčice.

Prema njenim riječima, novi zaplet dogodio se u ožujku ili travnju 2017. godine, kada je kći ujutro, kada bi se probudila, imala mučnine. Zajedno su otišle na pregled u bolnicu, ali ju odgovor nije zadovoljio, pa je odlučila s kćeri otići na ginekološki pregled. U svibnju 2017. godine je tako utvrđeno da je trudna četiri i pol mjeseca, kada više nije mogla prekinuti trudnoću. Kći joj je tvrdila da nije znala da je trudna, da je redovito dobila menstruaciju unatrag šest mjeseci. Poslije nekoliko dana kći i njen dečko su joj rekli da su željeli dijete, piše Novi list.

Otac maloljetnice je vijest o trudnoći komentirao riječima da je to normalno, dok su baka i djed te starija sestra bili šokirani, rekla je majka, dodajući da je kći, čim je završila osmi razred osnovne škole otišla živjeti kod oca djeteta.