Home Zanimljivosti Dalmatinci dominiraju novom sezonom popularnog showa: Jedan od osebujnijih među njima je...

Dalmatinci dominiraju novom sezonom popularnog showa: Jedan od osebujnijih među njima je 66-godišnjak iz Metkovića – svjetski čovjek, trgovac, zavodnik…

SHARE

Trojica Dalmatinaca junaci su jubilarne, desete sezone “Ljubavi na selu”, koji će među jedanaestoricom farmera pokušati pronaći životnu suputnicu u RTL-ovoj dokumentarnoj sapunici čije emitiranje počinje 3. veljače.

Jedan od osebujnijih među njima je 66-godišnji Ljubo Bebić iz Metkovića – svjetski čovjek, trgovac, poljoprivrednik, zavodnik, ali i stand-up komičar. Vlasnik je uzgajališta riba, u koje je uložio 30.000 eura, i seoskog domaćinstva…

– U ribnjaku su se razmnožili somovi, imam ih oko 40-50 kilograma. Moj otac je bio prvi ribar u ovim krajevima. Prve mreže je on pravio, lovio je ribu i njome me hranio. Ono što jedeš kao dijete, to ćeš jesti cijeli život, a ja jedem oko stotinu kilograma ribe godišnje – kaže Ljubo, koji u svojemu vrtu uzgaja povrće, premda se proslavio kao voćar.

Ljubitelj strastvenih žena

– Dosad sam napravio nekoliko najvećih djela u državi. Donio sam prvi kivi i prodavao ga kao afrodizijak. I žene su to kupovale. Ja joj kažem: “Ako ti daš mužu ovu jednu, on će cijelu noć verglat na tebi.” Kaže ona meni: “Daj dva kila odma.” Prodavao sam to po dvadeset kuna komad, to se zna – kazuje ljubitelj strastvenih žena, koji je zarana osjetio težinu života. Iza njegove zafrkantske maske krije se lice čovjeka koji je rano morao odrasti.

– Bilo je jako teško, s 14 godina sam otišao u dom za nezbrinutu djecu. Uvijek sam imao jedinice u školi, a došao tamo i imao sve petice. Iz doma sam pomagao majku i oca, potrošio sam milijune kuna na moju obitelj. Nije mi žao. Oni su me stvorili, ali nisu bili sposobni nositi se s životom, ja sam ih nosio – bez truna gorčine će Ljubo, poljoprivrednik predan radu na zemlji.

– Moji stari morali su šleper kamenja izvaditi kako bi posadili jednu maslinu. Ako su oni to mogli uraditi, mogu ih i ja pognojiti, podrezati, poprskati itd. Radim to iz poštovanja prema mojim starima i čuvam starinu, jer su to bili pametni i veliki ljudi. U životu sam se postavio kao naučnik, uvijek sam istraživao, radim to i danas. Bio sam pitur, tapetar, ugostitelj, bio sam najbolji voćar. Komičar sam najbolji, boljega nema. Idem kroz život kao umjetnik, naučnik i filozof. A ne kao budala. Nikada nisam tražio da mi netko nešto pomogne, samo sam molio da mi ne odnemažu – veli metkovski kandidat “Ljubavi na selu”.

Ljudina i dobra duša

Životnu družicu uz pomoć RTL-ove produkcije odlučio je potražiti i 61-godišnji Marko Skelin iz Miljevaca kod Drniša. Njegovi ga prijatelji opisuju kao ljudinu kakva se rijetko viđa. Marko je nakon smrti supruge preuzeo svu brigu oko imanja i malodobnog sina. Ne skriva da im je znalo biti teško, ali sve su to preživjeli i danas je ponosni djed. Iako je prešao 60., skromni Miljevčanin nije izgubio nadu da će naći onu pravu.

Treći Dalmatinac u desetoj sezoni “Ljubavi na selu” je Ivica Mušćet (56) iz Tkona na Pašmanu, dobra duša otoka koju svi obožavaju. Đovani, kako ga zovu prijatelji, kroz život je vodio tešku borbu s bolešću, ali to nije umanjilo njegovu strast za umjetnošću, putovanjima i novim avanturama. Po zanimanju je slikar, a kad ne slika, bavi se svojim maslinama, kojih ima više od 150, te rezbari figurice od drva. Jedino što mu još nedostaje jest partnerica, za koju je, ne srami se to reći, spreman učiniti baš sve.