Home Zanimljivosti SINJSKI DIJAMANT: Osvojio 300.000 kuna pa pola novca dao siromašnima i bolesnima...

SINJSKI DIJAMANT: Osvojio 300.000 kuna pa pola novca dao siromašnima i bolesnima u svom kraju

SHARE

Boško je osvojio jackpot od 300.000 kuna, a onda je većinu osvojenog iznosa podijelio svojoj obitelji i djeci susjeda koja su najpotrebitija pa je tako postao pravi heroj Sinja i okolice.

”Svi su mi čestitali kad sam došao kući, a brat mi nije vjerovao koliki je to iznos. Dao sam braći i sestrama, a onda sam popričao s ljudima iz UTIS-a, pa sam odlučio dati i bolesnoj djeci”, kaže Boško Poljak iz Glavica kraj Sinja.

”Sto kuna sam ubacio preko računa i onda sam igrao pet ruku i onda se samo odjednom na mobitelu pojavilo ‘Jackpot”, prepričava Boško novinarima RTL-a svoju priču osvojenom dobitku.

Boško je većinu osvojenog novca podijelio obitelji, majci, braći i sestrama, a 50.000 kuna odlučio je dati potrebitima.

U dogovoru s Udrugom tjelesnih invalida iz Sinja odabrao je njih pet kojima je potrebna pomoć u liječenju te im je dao svakome po 10.000 kuna.

Među ostalima, novac su dobili 13-godišnji Josip iz Lučana, njegov vršnjak Luka iz Čitluka, te također 13-godišnja Lucija iz Hrvaca.

Ovako je postao pravi heroj Sinja i okolice.

Obitelj mu je također presretna kao i s osvojenim dobitkom kao i s njegovom gestom.

“Dao mi je tablet, kupio mi je za rođendan bičava, bombone, četkicu za zube”, prepričava njegov nećak Šimun.

100 tisuća kuna donirao je i Anti Matiću, ocu djeteta koji često mora na skupe operacije i kojeg ova gesta nije iznenadila. “Većina tih siromašnih imaju više osjećaja jer su više pogođeni s tim stvarima i onda oni to razumiju, a ovi bogati, oni ne razumiju baš sirotinju”, kazao je Ante.

“Da ne bi ono što se kaže ‘s đavlom došlo – s đavlom ošlo’, on je to fino odlučio potrošiti nešto na renoviranje, obiteljske kuće, nešto rodbini i nešto je donirao u humanitarne svrhe”, komentirao je Vojo Barać iz Udruge tjelesnih invalida grada Sinja.

Boško kaže da će nastaviti igrati i dalje dok ne osvoji milijun kuna, a onda će otići u mirovinu.

Boško inače živi s majkom i bratom Joškom na katu kuće, a u prizemlju je brat Mario sa suprugom Ivanom i njihovo četvero djece. To su Antonija (9), Lana (12), Katarina (14) i Šime (6), prenose 24sata.