Home Crna kronika PROBLEMI U MOSTARSKOM PARKU: Prijetnje, zauzimanje kućice, dovlačenje otpada, policijska akcija i...

PROBLEMI U MOSTARSKOM PARKU: Prijetnje, zauzimanje kućice, dovlačenje otpada, policijska akcija i dvoje uhićenih

SHARE

Policija je privela dvije osobe u mostarskom parku Zrinjevac.

Na mjestu gdje je bila napuštena zaštitarska kućica dvije osobe su planirale ukrasti cijevi za navodnjavanje parka, a tom prilikom su prijetili radnicima koji su zaduženi za održavanje, javlja fotoreporter Bljeska.

Inače, kućica je otklonjena nakon što je portal Bljesak.info pisao o problemu napuštene zaštitarske kućice koju su naselili Romi, a oko koje se počeo dovoziti i skupljati otpad.

Građani su negodovali zbog neurednosti.

”Jedino uređeno mjesto gdje se djeca mogu igrati postaje odlagalište otpada. Po pet osoba spava u kućici gdje je nakda boravio zaštitar. Tu dovlače razni otpad, a iza sebe ostavljaju raznu prljavštinu”, napisala je Bljesku ranije  čitateljica koja je ukazala na ovaj problem.

Podsjetimo, iz Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara potvrdili su ranije za Bljesak.info da je zaštitarsku kućicu postavila i ostavila zaštitarska firma koja je bila angažirana na osiguranju parka Zrinjevac.

Naredbu za uklanjanje uputili su prošlii tjedan nadležnom komunalnom poduzeću JP Parkovi.

Cjelokupni problem nastao je kada je u kolovozu 2018. godine park Zrinjevac ostao bez zaštitara koji su čuvali red u parku, jer je istekao ugovor između Grada Mostara i zaštitarske tvrtke.

Od tada, u parku se mogu vidjeti stvari neprimjerene za park, a koje su službeno zabranjene i označene na tablama. Valja napomenuti i da je ranije Grad rekao kako će, nakon odluke da se ugovor sa zaštitarskom kućom ne produži, park dobiti video nadzor.

No video nadzora još uvijek nema, a park se sam mora boriti s neodgovornošću građana.