Home Crna kronika U kratko vrijeme u Njemačkoj nestala dva Hrvata

U kratko vrijeme u Njemačkoj nestala dva Hrvata

SHARE

U mjesec dana u Njemačkoj su nestala dva Hrvata, Luka Jarnjak i Krešo Podvez. Riječ je o dva odvojena slučaja.

U Berlinu je 10. siječnja 2019. godine nestao Luka Jarnjak. Mladić je rođen 18. rujna 1993. godine i ima prebivalište na adresi Bundesallee u Berlinu.

Kako piše na stranici Nestali.hr (Nacionalna evidencija nestalih osoba), njegov nestanak se vodi u PU zagrebačkoj.

Osim da je duže vrijeme boravio u Njemačkoj, policija o nestalom mladiću nije dala puno podataka. Luka Jarnjak je i na društvenim mrežama bio aktivan do 09. siječnja.

 

Kreško Podvez/ Foto: Screenshot/Nestali.hr
Kreško Podvez/ Foto: Screenshot/Nestali.hr

U Njemačkoj je nestao i 41-godišnji Krešo Podvez iz Dragoslovaca u Međimurskoj županiji. Kako je Fenix već ranije pisao, za njim se traga još od 20. prosinca 2018.

Krešo Podvez je također evidentiran u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Rođen je 1977. godinu, ima kosu kestenjaste boje, tamnoplave oči i okruglo lice te srednji nos i odvojene uši. Visok je 170 centimetara.

Nestanak se vodi u PU međimurskoj. U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Ovo nije prvi put da policija traži 41-godišnjeg muškarca. Kako piše Večernji list na svom portalu 2015.godine, Krešo Podvez je nestao u Međimurju, a pronađen je samo nekoliko dana kasnije na Braču.

Nestanak je prijavljen 21. svibnja 2015.godine, a pronađen je nekoliko dana kasnije u Supetru na otoku Braču. O tome je izvijestila i PU međimurska. Na Braču su ga zatekli policajci Policijske postaje Brač.

Što se sad dogodilo s Krešom Podvezom i gdje je u Njemačkoj, još se ne zna. Policija nije priopćila ni razlog odlaska u Njemačku, a ne zna se niti koliko je dugo boravio u Njemačkoj prije nego je nestanak prijavljen, piše Fenix-magazin