Home Crna kronika Ubojica iz Dubrovnika kao tinejdžer je napao oca; Susjedi: Svi su ga...

Ubojica iz Dubrovnika kao tinejdžer je napao oca; Susjedi: Svi su ga se bojali

SHARE

U Dubrovniku se jučer dogodilo dvostruko ubojstvo i samoubojstvo.

Razlog dvostrukog ubojstva i samoubojstva leži u obiteljskim razmiricama, a kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, pomorac Ivo Banović ubio je suprugu i njenog oca jer je ona zatražila razvod braka. Naposljetku je presudio sam sebi.

DORH objavio detalje

DORH je poslijepodne objavio detalje pokolja.

“U predvorju stana na kućnom broju 7 pronađena su mrtva tijela žene (1966.) i  muškarca (1955.), a u unutrašnjosti stana mrtvo tijelo drugog muškarca (1942.), dok je druga žena (1945.) zbog zadobivenih ozljeda prevezena u Opću bolnicu u Dubrovniku. Prema dosad utvrđenom, smrt žene i dvojice muškaraca, kao i ozljeđivanje druge žene, nastupilo je djelovanjem iz vatrenog oružja.

U daljnjem tijeku postupanja naložit će se obdukcija i pregled mrtvih tijela te poduzimati daljnje radnje u svrhu utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja”, zaključak je očevida.

Ostavio oproštajno pismo

Pomorac koji je jutros počinio dvostruko ubojstvo i samoubojstvo do sada nije prijavljivan policiji zbog prijetnji i nasilja te nema dosje u policiji, priopćili su iz policije.

Ostavio je i oproštajno pismo.

Ubojstvo zbog razvoda

Dubrovački dnevnik navodi da ima pouzdane informacije da je dan prije nego što je počinio dvostruko ubojstvo od odvjetnika svoje supruge zaprimio e-mail u kojem mu je poslala zahtjev za sporazumnim razvodom braka pa se vjeruje kako je upravo to razlog današnjeg krvavog pohoda. Banoviću je to bio drugi brak.

Prvo pucao na punicu pa ubio punca i ženu

“Utvrđen je identitet osoba koje su rano jutros u beživotnom stanju pronađene u stanu u ulici Prijeko u Dubrovniku. Radi se o dvije muške osobe u dobi od 64 i 77 godina te jednoj ženskoj osobi u dobi od 53 godine. Utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem. Ranjena osoba, prevezena u dubrovačku bolnicu, je 74-godišnja žena”, stoji u ranijem priopćenju policije.

Prvo je, kako smo neslužbeno doznali ranije, pucao u 74-godišnju punicu K. T. Nju je ranio, a ona se uspjela spasiti tako što se zaključala u jednu sobu u stanu na drugom katu i otamo zvala policiju.

Potom je ubio punca. U međuvremenu je njegova supruga istrčala van dozivajući pomoć.

Krenuo je za njom i ubio je na stubištu. Odmah potom je presudio i sebi, najvjerojatnije hicem u glavu. Pao je na nju, a tako ih je našla i policija.

Tko je ubojica?

Ivo Banović umirovljeni je pomorac koji je od 1977. godine plovio na brodovima dubrovačke Atlantske plovidbe, a 2003. je unaprijeđen u zvanje zapovjednika broda. Zapovijedao je na više brodova te pomorske kompanije sve do 2009. godine, kada prestaje ploviti te se zapošljava u istoj tvrtki kao šef kadrovskog odsjeka.

Na tom radnom mjestu se ne zadržava dugo. Zbog nagle naravi ga se Uprava Atlantske plovidbe ”rješava” ukidanjem tog radnog mjesta te se Banović vraća prisilno na brod Atlantske plovidbe i potom odrađuje i dva ugovora za jednu stranu japansku kompaniju odakle se umirovio.

Povijest nasilnog ponašanja

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, Banović se od rane mladosti nasilno ponašao, a kako su susjedi govorili, dok je u mlađim danima živio u staroj gradskoj jezgri, svi su ga se bojali jer je gotovo svakodnevno bio akter neke tučnjave. Susjedi ga pamte i po jednoj tučnjavi u kojoj je ubo čovjeka nožem, javlja Dubrovački dnevnik. Supruga koju je danas usmrtio navodno je ranije bježala od njega.

Ivo Banović, u Dubrovniku poznat kao Đivo, s obitelji je stanovao u Sustjepanu, dok je mjesto ubojstva na Prijekome u gradskoj jezgri, gdje je ubijena Lidija B. pobjegla roditeljima nakon što ju je suprug izbacio iz kuće.

Poznanici Ive pričaju i kako je napao vlastitog oca u srednjoj školi nakon što ga je slao na popravni ispit iz matematike.

Policija: Nije bio ranije evidentiran

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Nevenka Bečić izjavila je na konferenciji za novinare kako prema 53-godišnjaku policija dosad nije postupala.

Izvijestila je kako je oko podneva završio očevid kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Dubrovniku, čije će rezultate objaviti to Tužiteljstvo.

Ponovila je kako je očevidom utvrđeno da je riječ o nasilnoj smrti, a da će za okolnosti tog tragičnog događaja, odnosno sredstvo i način ubojstava i samoubojstva, trebati pričekati objavu DORH-a.

Bečić je napomenula kako je policija dojavu o pronalasku tri beživotna tijela u obiteljskoj kući u Ulici Prijeko u povijesnoj jezgri Dubrovnika zaprimila u 7 sati, a po dolasku na mjesto zločina pronašla je mrtva tijela dvojice muškaraca u dobi od 77 i 64 godine te 53-godišnje žene.