Home Zanimljivosti Bivša feminnemka Nika poručila Kolindi: “Uskoro ću možda prekršiti zakon”

Bivša feminnemka Nika poručila Kolindi: “Uskoro ću možda prekršiti zakon”

SHARE

Bivša feminnemka Nika Antolos koja boluje od multiple skleroze, isto kao i Huanito Luksetić, odlučila je progovoriti o tome kako u Hrvatskoj ulje kanabisa koje bolesnicima pomaže u olakšavanju simptoma ove teške bolesti, nije legalno te da se oni kojima je potrebno moraju ilegalno snalaziti.

U objavi na Instagramu označila je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović kojoj se obratila dramatičnim apelom.

“Ja sam Nika, mama prelijepe djevojčice Sienne i uskoro ću možda morati prekršiti zakon. Naime, bolujem od multiple skleroze i više mi se nekako ne trpi konstantne nagle bolove cijelim tijelom, vrtoglavice, konstantni umor… Sia me moli da se igramo lovice, ali ja nemam snage. A s obzirom na to da medicinsko ulje kanabisa u pravoj formi i čistim dozama u ljekarnama ne postoji niti nosi normalnu cijenu, primorana ću očito biti odlaziti u Sloveniju i ilegalno kupovati isto. Najmanje od svega što trebam uz takvu dijagnozu jest stres koji osjećam na samu pomisao da nešto ilegalno radim i to još dok me dijete doma čeka. Ali, još gori me preplavi na pomisao da me Sia gura u kolicima dok ja pomalo u bolovima gasnem… Hrvatska, bilo bi lijepo kad bi moje šlapice prošle bez kršenja zakona i šuljanja po bolnicama. Već samo mirovale kraj kauča mog dnevnog boravka. Nema vremena. Nema jednom niti bit će već. Ja, kao i šest tisuća ljudi u HR, hoćemo pomoć sada. Mi u ‘sada’ živimo. Dozvolite nam da se liječimo ili si bar pomognemo legalno”, napisala je.

U Insta storyu pokazala je da je od Kolindina ureda dobila odgovor u kojem je mole da im tekst iz objave proslijedi putem maila, piše Index.hr