Home Crna kronika Epilog užasa u Desetoj OŠ na Ilidži: Sudo Lavić ponovo osuđen na...

Epilog užasa u Desetoj OŠ na Ilidži: Sudo Lavić ponovo osuđen na osam godina zatvora zbog spolnog odnosa sa djevojčicom

SHARE
Pored zatvorske, bivšem direktoru je istom presudom izrečena i zabrana obavljanja profesionalne djelatnosti nakon izdržavanja zatvorske kazne

Sudo Lavić, pjevač i bivši direktor Desete osnovne škole na Ilidži, u Općinskom sudu u Sarajevu ponovo je osuđen na osam godina zatvora zbog krivičnog djela spolni odnos sa djetetom. Laviću je istom presudom izrečena i zabrana obavljanja profesionalne djelatnosti nakon izdržavanja zatvorske kazne.

Naime, radilo se o ponovljenom suđenju, jer je, nakon žalbenog postupka, Kantonalni sud tu presudu ukinuo i predmet vratio na ponovno suđenje. Podsjetimo, Lavića je u februaru 2017. godine, Općinski sud bio osudio na istu kaznu.

image
PJESME SUDE LAVA SE MOGU NAĆI NA YOUTUBE

Kao što smo pisali, Sudo Lavić je uhapšen 10. juna 2015. godine, kada su ga priveli pripadnici FUP-a zbog sumnje da je zlostavljao dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona. Nakon okončanja istrage podignuta je i optužnica, nakon čega je uslijedilo suđenje, koje je bilo zatvoreno za javnost.

Lavić je bio optužen da je, zloupotrijebivši svoj položaj, počinio krivično djelo spolni odnos s djetetom. Teretio se da je duže vrijeme seksualno zlostavljao djevojčicu. U pitanju je bila učenica Desete osnovne škole, koju je Lavić, navodno, uvodio u prostoriju sa zatamnjenim staklima u blizini svoje kancelarije u sklopu škole. Slučaj su policiji prijavili njeni roditelji nakon što je ona završila osnovnu školu, a Lavić je u junu 2015. završio iza rešetaka nakon što je priveden u akciji Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.