Home Crna kronika NJEMAČKE SLUŽBE U LOVU NA PREVARANTE – Odmarao se u Hrvatskoj i...

NJEMAČKE SLUŽBE U LOVU NA PREVARANTE – Odmarao se u Hrvatskoj i Tajlandu a primao socijalnu pomoć u Njemačkoj

SHARE

Njemačke službe nastavljaju sa razotkrivanjem prevaranata koji posredstvom socijalne pomoći (tzv Hartz-IV) oštećuju njemačku socijalnu blagajnu.

Njemačke novine tako danas pišu o slučaju 30-godišnjeg Ufuk Y. (ne navodi se zemlja podrijetla, premda je to ime često kod Turaka) koji je od 2012. godine korisnik socijalne pomoći Hartz-IV. U tom razdoblju Ufuk Y. je, kao korisnik Hartz-IV mjesečno stajao njemačku državu  1.100 eura pomoći. U taj iznos su uračunati i troškovi stanarine, koju mu je plaćalo socijalno.

Nakon dojave jednog „zviždača“, Centar za zapošljavanje i Centar za socijalnu pomoć su naložili provjeru Ufuka Y. za kojeg je dojavljeno da svodnik koji živi sa svojom prostitutkom, vozi tri automobila te da godišnje provede šest do sedam godišnjih odmora u poznatim turističkim odredištima.

Screenshot 2019-01-31 11.35.33
U prevarama ga otkrile i slike s odmora / Foto:Screenshot BZ

Provjerom njegova stana, putovnice, računala i ostaloga, utvrđeno je kako je dojava bila točna te da je Ufuk Y., trošeći novce i njemačke socijalne kase, putovao svijetom provodeći godišnje odmore u Hrvatskoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Turskoj, Tajlandu te Dubaiju.

U njegovu računalu su pronađene slike s godišnjih odmora iz najpoznatijih turističkih odredišta, od Hrvatske do Tajlanda.

Uz lažne potvrde Ufuk Y. je godinama je varao Centar za zapošljavanje kao i Centar za socijalnu pomoć. Sad će, uz kaznenu prijavu, morati vratiti sve što je nezakonito uzeo od njemačke države.