Home Crna kronika Rodila blizance: Jednu bebu je zabila u zid, drugu u koš za...

Rodila blizance: Jednu bebu je zabila u zid, drugu u koš za veš

SHARE

U švicarskom gradu Lucernu u srijedu je objavljena presuda 23-godišnjoj Srpkinji optuženoj za ubojstvo tek rođenih blizanaca. Nakon što se sama porodila, jednu bebu je ubila tako što ju je svom silinom zabila u zid, a drugo je zamotala i ostavila u košari za prljavo rublje.

Za ubojstvo svoje tek rođene djece, sud je odredio kaznu zatvora od dvije godine i 10 mjeseci. Od toga, godinu dana provest će u zatvoru, nakon čega će biti puštena na uvjetnu slobodu u trajanju od 22 mjeseca, prenose Novosti.

– Optužena je kriva za čedomorstvo i ubojstvo djece. Zločin nije planiran, ali je svakako težak. Izrečena je maksimalna kazna od 34 mjeseca. Ako majka ubije svoje dijete nakon porođaja, kazna je do tri godine – kazao je sudac obrazlažući presudu.

Sama se porodila u kadi

Detalji zločina koji su tijekom suđenja šokirali su javnost. Krajem prosinca 2015. godine, djevojka je bila u sedmom mjesecu trudnoće kada su počeli trudovi. Legla je u kadu i porodila se sama.

– Nisam znala kako ide porod. Kada je počelo, napunila sam kadu. Danas mi uopće nije jasno kako sam uspjela. Ležala sam u kadi i na internetu gledala kako se to radi – izjavila je pred sudom. Ispričala je kako ju je par mjeseci prije poroda ostavio dečko, otac blizanaca.

On je, naime, od nje zahtijevao da pobaci, što ona nije htjela.

– Beba je plakala, i to mi nije zvučalo ljudski. Uplašila sam se – ispričala je na sudu. Nakon što je rodila prvu bebu, otišla je s njom u podrum. Sakrila je novorođenče ispod odjeće, a nakon toga je bebu svom snagom udarila u zid i bacila na pod. Od siline udarca, tek rođena beba zadobila je nekoliko prijeloma lubanje i teške ozljede mozga te ubrzo preminuo.

Na pitanje kako se osjećala u tom trenutku, optužena je kroz suze odgovorila – Ne znam.

Mrtvo novorođenče zamotala je u majicu i zatim sakrila u velikog plišanog medvjedića.

– Jednostavno sam ga tamo ostavila. Ne znam što mi se motalo po glavi – rekla je sucu. Horor ni tada nije bio završen. Trideset jedan sat kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dijete, piše Blic.

Bacila bebu u koš za prljavo rublje

Beba je preminula ubrzo nakon rođenja. Optužena je objasnila da je već mrtvog dječaka zamotala u ručnik i ostavila u koš za prljavi veš.

Liječnici  koji su svjedočili na sudu izjavili su da bi druga beba možda preživjela da je žena nakon prvog porođaja otišla u bolnicu.

– Obdukcija je utvrdila da je beba živjela još 30 minuta nakon porođaja. To je nesumnjivo bilo ubojstvo – istaknuo je tužitelj.

Dodatno, njezin bi monstruozni zločin možda i prošao nekažnjeno da nije počela jako krvariti, pa su je roditelji odveli na hitnu. Liječnici su odmah ustanovili da je mlada žena netom rodila i pozvali policiju. Policiji je poricala sve što su liječnici ustanovili.

Tek kada se zdravstveno oporavila, policija ju je privela. Tijekom 63 dana u pritvoru, priznala je što je učinila s svojim tek rođenim bebama.

– Optužena ima dva lica. Ona je naivna, ali i proračunata. Lagala je nekoliko puta i prilagođavala svoje izjave – izjavio je tužitelj, koji je tražio kaznu zatvora od osam godina.