Home Zanimljivosti VRAĆAJU LI SE I-BEE I MINEA? Hrvatski dance 90-ih ponovno privlači mlađe...

VRAĆAJU LI SE I-BEE I MINEA? Hrvatski dance 90-ih ponovno privlači mlađe generacije

SHARE

U jeku “dance” glazbe 90-ih godina prošlog stoljeća plesnim podijima vladali su I BeeE.T.MineaEllaEmilijaSenna MMandiKasandraNina BadrićColonia, a čak i Toni CetinskiDino DvornikOliverSandi i mnogi poznati pjevači zakoračili su u ove ritmove. Je li vam se katkad tresla šumica, ili vas je pregazio vlakić? Jeste li pjevali “tek je 12 sati” dok ste izlazili iz kuće van u noćni život? Dance trend, htjeli mi to ili ne, ostao je zabilježen kao neizostavan dio domaće popularne kulture jedne ere.

No, čini se da zabava i dalje traje, o čemu svjedoče mnogi ‘Dance 90tih’ partiji širom zemlje. Rasplesani ritmovi i šašavi tekstovi pjesama očito privlače i mlađe generacije, kao i mnoge poklonike drugih žanrova, jer svi se očito ponekad žele “otkačiti” uz šljokice i drečave boje.

U tom duhu zagrebački klub Metropolis u subotu 2. veljače priređuje, kako najavljuju, plesni maraton na koji dovode uživo dvije neprikosnovene kraljice hrvatskog dancea  – I Bee i Mineu  – a posebni gosti večeri bit će Davor Dertar – Drele i Mario Rucner.

IBee – Ivana Banfić, neporecivo je obilježila dance razdoblje svojim hitom Šumica, a pjesmom ‘Imam te’ osvaja festivale i nominaciju za hit godine na Porinu 1999.

 

Pjevačica Minea također je obilježila to razdoblje. Više puta je nagrađivana na festivalima širom Hrvatske, ali i u susjedstvu. Među njenim najpoznatijim pjesmama su: ‘Good boy’, ‘Vrapci i komarci’, ‘Da me ‘oće Stipe’…

 

Poseban gost ovog vrckavog vremeplova bit će Davor Dertar -Drele koji će otpjevati nekoliko plesnih hitova svog banda Dreletronic iz 90-ih (Litra i voda, Čavel v glavi, Zagorje Delite, Čušpajz).

 

Još jedan gost Mario Rucner proći će na violi najbolje dance hitove 90tih i sa Ivanom Banfić izvesti pjesmu ‘300 km/h’ koja je već zavladala plesnim podijima širom regije.